6 Facebook csoport vagy oldal, amihez érdemes csatlakozni

Borítókép: 6 Facebook csoport vagy oldal, amihez érdemes csatlakozni
Ti kit, mit követtek a Facebookon? :)

Szokták mondani, hogy a Facebook meghódította az internetet, aki számít, oda ír, amit keresel, ott megtalálod... Szerintünk ez túlzás, de az tény, hogy egyre több hasznos és/vagy érdekes infót szerezhetünk onnan. Növekszik a nyilvános vagy zárt csoportok száma is. Itt van néhány kedvenc Facebook-oldalunk vagy -csoportunk, amelyek nélkül már-már el se tudjuk képzelni az életünket:

1. Növényhatározó
Láttál egy szép növényt, de nem tudod mi az? Fotózd le, töltsd fel a csoportba, és perceket belül megkapod a válasz a sok lelkes amatőr vagy épp a hivatásos botanikusoktól.

2. Szárnyas fejvadász
Ha még nem ismernéd őket: állások tucatjait osztják meg, a betanított munkástól az egyetemi tanárig. Ha te keresel munkaerőt, akkor is érdemes tőlük kérni segítséget.

3. Szeretlek Magyar Csapat
Ha nem olvasod a napi szinten a sportrovatokat, de szeretnél képben lenni az aktuális hazai eseményekről, érdemes őket lájkolni.

4. Nyáry Krisztián
Régi írókról, költőkről, színészekről ír rövid esszéket. Akár bulvárnak is mondhatnánk, de mégsem az. A Facebookon megjelent írásaiból tavaly adta ki első könyvét, és hamarosan várható a második kötet. Hogy írásait követni tudd, csupán a Following gombra kell klikkelned.

5. Újrakezdés – nyilvános oldal
Ez az oldal tulajdonképpen egy „ugródeszka" egy zárt csoporthoz, amely bántalmazó kapcsolatból, erőszakos hozzátartozó elől menekülő nők, anyák számára igyekszik segítséget nyújtani. Ha ismersz valakit, aki menekül, új életet kezd és bútorokra, ruhákra, gyerekjátékokra van szüksége, ajánld neki az oldalt.


fotó: Pinterest

6. Tipo Budapest
Önszerveződő csoport, akik Budapest tipográfiai emlékeit dokumentálják. Nem biztos, hogy „befogadnak", de ettől még követhető a csoport izgalmas tevékenysége.

Ajánlj te is remek Facebook-oldalakat, -csoportokat!