Ezt készítsd, ha nincs kedved főzni 2. rész – fetás görögdinnye saláta jalapenoval és avokádóval
A „nincs kedvem főzni” sorozatunkban olyan gyorsan összeállítható ételeket mutatunk be, amik egyrészt egészségesek, másrészt kicsit eltérnek a megszokott ízektől. De mire való a nyár, ha nem kísérletezésre, és finomabbnál finomabb ételek elfogyasztására? Ezúttal egy igazán különleges salátát hoztunk nektek, ami telis-tele van zöldséggel és gyümölccsel.
- 1/3 csésze olíva olaj (öntethez)
- 1 lime facsart leve (öntethez)
- 1/2 jalapeno paprika vékonyra szelve (öntethez)
- 1 gerezd fokhagyma összenyomva (öntethez)
- só és bors (öntethez)
- 2 csésze kimagozott és felkockázott görögdinnye (salátához)
- 3-4 marék rukkola (salátához)
- 1 szelet lime (salátához)
- 1/4 csésze szétmorzsolt feta sajt (salátához)
- 1 megpucolt és felkockázott avokádó (salátához)
- 1/2 jalapeno paprika vékonyra szelve (salátához)
- 2 ág menta apróra vágva (salátához)
- só és bors (salátához)
Elkészítés:
Először elkészítjük az öntetet. A lime léhez hozzákeverjük az olíva olajat. Beletesszük a jalapenot, a fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Az egészet jól elkeverjük.
A felkockázott görögdinnyére rányomjuk a szelet lime levét és enyhén besózzuk, összekeverjük. Egy tálba tesszük a megmosott és lecsöpögtetett rukkolát, majd ráhalmozzuk a dinnyét, az avokádót, a feta sajtot és jalapeno karikákat. Enyén összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és készen tálaljuk.