Zöldséges finomság: cukkinis párnácskák - recept

Borítókép: Zöldséges finomság: cukkinis párnácskák - recept Forrás: benskitchenblog.com
Ha nem is vagy túl nagy zöldség imádó, ez a recept biztosan meghozza a kedved!

A cukkininak most van szezonja, és szerencsénkre igen szép is az idei termés. A magam részéről mázlista vagyok, mert minden évben bőven szedhetek a nagyapám kertjében termett példányokból, hogy aztán kedvemre próbálgathassam a jobbnál jobb cukkinis recepteket. Ha nem is a saját kertből, de hazai őstermelőktől mindig szép, egészséges cukkiniket lehet beszerezni a piacon.

Most egy olyan recepttel készültünk, ami nagyszerű egy délutáni nassoláshoz, de akár köretként, főétel, vagy saláta mellé is megállja a helyét. Tökéletes ötlet baráti összejövetelekhez, és a vega vendégeink sem fognak panaszkodni!

Forrás: benskitchenblog.com

Hozzávalók:

1 kg lereszelt cukkini

2 db lereszelt vöröshagyma

250 g pépesített feta sajt

2 teáscsésze búzafinomliszt

2 teáskanál sütőpor

4 tojás

2 lapos teáskanál oregano

2 teáskanál só

Egy kevés olíva olaj a sütéshez

Friss bazsalikom levél a tálaláshoz

Forrás: benskitchenblog.com

Elkészítés:

A megmosott és megpucolt cukkiniket és a vöröshagymát alma reszelőn lereszeljük. A cukkinit vagy saláta centrifugában, vagy egy tiszta konyharuhába tekerve alaposan kinyomkodjuk, hogy kimenjen a leve.

Minden hozzávalót, - az olajat kivéve, - egy keverő tálba teszünk, és szép homogénre keverjük. A serpenyőnket közepes hőfokra hevítjük, hogy ne kapjon oda a tészta. (Egy csipet masszával ellenőrizhetjük, hogy elég meleg-e az olaj.)

A tésztából evőkanál méretű mennyiséget kiszaggatunk és a meleg serpenyőbe tesszük. 2-3 percig sütjük mindkét oldalát. Akkor jó, ha mindkét fele szépen lepirult. Tálaláshoz a tetejét megszórjuk friss bazsalikom levelekkel.

Melegen és hidegen is fogyasztható. Jó étvágyat hozzá!

(via benskitchenblog.com)