A sminkszivacsod a baktériumok bulihelye, mondom, hogyan tisztítsd!

beauty blender,tisztítás,smink Forrás: GettyImages
Mi nők, imádjuk a sminktermékeket, gyakran mégis mostohán bánunk velük. Ezzel viszont nem csak az életüket rövidíthetjük meg, de még a bőrünknek is árthatunk. Tudod, mennyi baktérium élősködik egy-egy beauty blenderben?

A baktériumok pontos számát nem tudom, de őszintén szólva nem is akarom tudni. Inkább arra törekszem, hogy minimalizáljam a jelenlétüket. Ezt pedig a következőképpen teszem:

Tisztítás

Először is fogok egy tál meleg vizet, amibe teszek pár csepp antibakteriális szappant vagy babasampont, majd beledobom a szivacsot, és hagyom benne ázni néhány percig. Ezután fogom és addig nyomkodom, míg a víz egyre sötétebb nem lesz a szivacsból kikerülő festéktől. Ha ezzel megvagyok, újra beszappanozom a blendert, majd folyóvíz alatt tovább nyomkodom egészen addig, míg kristálytiszta nem lesz a rajta keresztülfolyó víz.

beauty blender,tisztítás,smink
Forrás: Gettyimages

Fertőtlenítés

Fogok egy mikrózható tálat és annyi vizet töltök bele, ami azután is bőven ellepi a blendert, hogy megszívta magát vízzel – különben megrongálódhat, sőt akár meg is gyulladhat! Ezután bedobom a mikróba 30 másodpercre a legnagyobb fokozaton. (Eközben egy pillanatra sem mozdulok el a masina mellől, ugyanis, ha a szivacs elkezdene deformálódni, füstölni vagy elszíneződni, azonnal ki kell venni onnan!) Ha letelt a fél perc, kiveszem a tálat a mikróból.

Szárítás

Várok, kicsit míg kihűl a szivacs, kinyomkodom belőle a vizet, majd átteszem egy papírtörlőre és felitatom vele a maradék nedvességet, végül hagyom, hogy szobahőmérsékleten megszáradjon.

Ezt a procedúrát pedig havonta legalább egyszer megismétlem, és ha tanácsolhatom, mindenképp sterilizáld rendszeresen a sminkeszközeidet.

+1 Tipp: A smink felhordásakor először mindig nedvesítsd meg a szivacsot. Ez biztosítja majd, hogy kevesebb sminket szívjon magába.

Arctisztítás hideg időben: 8 tipp és termék