7 ötletes húsvéti dekoráció papírból

Borítókép: 7 ötletes húsvéti dekoráció papírból Forrás: Getty Images (Jose Luis Raota)
Ha kell egy kis inspiráció a tavaszi kreatívkodáshoz: jöjjön 7 ötletes húsvéti dekoráció papírból, amit kicsik és nagyok is imádni fognak!

Egyik kedvenc alapanyagunk a papír. Hiszen nem túl drága, valamennyi mindig van otthon,
na meg elég sokoldalú alapanyag: ezerféle dolgot lehet belőle készíteni. Adja hát magát a helyzet, hogy az idei húsvéti dekoráció papírból készüljön – legalább egy része.

Nincs még ötleted? Akkor adunk néhányat, amelyeket minimális kézügyességgel is meg tudsz valósítani, akár a gyerekkel közösen, és nem utolsósorban olcsón

Csibés húsvéti dekoráció papírból

Tyúk tojástartóból – Most nem azzal akarunk jönni, hogy vajon melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás. Hanem meg szeretnénk mutatni, hogyan tudsz szuper ötletes tyúkocskát vagy csibét készíteni tojástartóból – ez abszolút nem is lesz nehéz, ha követed a következő lépéseket.

Csibe a tojásban

Nyomtasd ki, vágd ki, majd kérd meg a gyerekeket, hogy színezzék ki a csibét és a tojást, ahogy nekik tetszik. Így mindenki kis keze által készül a saját ízlése szerinti húsvéti dekoráció papírból. Szuper móka lesz! A kisebbeknek segíts a rögzítésben, aztán ha elunták a műveikkel a játékot, állítsátok ki díszként a lakásban a csibés tojásokat.

Nyuszi, hopp!

Kapaszkodó nyuszi – a gyerekek imádni fogják, ha a húsvéti nyuszi mászik fel egy ágon, a
függönyön vagy a könyvespolcon. Egy ilyen dekorációval könnyedén meglepheted őket: csak egy sablonra, papírra, színes tollakra, filcekre, és egy kis kreativitásra lesz szükséged a díszítéshez. Ez ám a vagány húsvéti dekoráció papírból!

Nyuszis girland – ezt sem lesz nehéz elkészíteni. Csak egy sablon kell hozzá, amit te is megrajzolhatsz, majd annyi nyuszit készíthetsz a segítségével, amennyire szükséged lesz a girlandhoz. Használhatsz színes papírt, de ki is színezhetitek a gyerekekkel a papírnyuszikat. Kaphatnak egy-egy kis farkincát is, amihez egy-egy pici vattadarab tökéletes. Majd ragasszátok fel őket egy hosszú zsinórra, tegyétek ki a lakásban, és készen is vagytok!

Egyedi ajtódíszek

Kockás nyuszi – könnyű elkészíteni: rajzolj és vágj ki egy nagyobb nyuszi (kapcsolódó cikk
ötlet: https://www.evamagazin.hu/csaladom/husveti-nyul-koronavirus ) figurát kartonból. Ha a szabadkézi rajz nem az erősséged, keress a neten olyan sablonokat, amelyek segíthetnek! Ezután, ahogy a videón is látod, hívj segítségül néhány ragasztószalagot és kétféle festéket. A végeredmény annyira szép és cuki lesz, hogy a szomszédok is csodájára járnak majd!

Koszorú, koszorú – Egy papír tányér aljára rajzolj és vágj ki egy kört körzővel úgy, hogy körülbelül 4-5 centi maradjon a széléig. Ez lesz a koszorú alapja. Majd sablon segítségével készíts papírtojásokat. Ha megvagy, dekoráljátok ezeket a kicsikkel, majd ragasszátok fel az alapra. A végeredmény pedig mehet a bejárati ajtóra, egy szép szalaggal. Otthonotok büszkesége lesz ez a csodás húsvéti dekoráció papírból!

Húsvéti dekoráció papírból, 10 perc alatt?

A legkisebbekkel is elkészíthető, akár 10 perc alatt ez a kreatív húsvéti DIY dekor. Csak a kicsi(k) kezét kell körberajzolnod színes papíron, vagy kérd meg őket, hogy szép óvatosan rajzolják körbe egymás kezét. Majd vágjátok ki ügyesen a mintát, díszítsétek és hajtogassátok, ahogy a képen látszik.

A lenti galériánkban 15 húsvéti locsolóverset mutatunk kicsiknek és nagyoknak.