5 hűtőszekrény-mítosz, amelyben meglepően sokan hisznek
Az igazi háziasszony példás rendben tartja és legalább hetente egyszer kisuvickolja a hűtőszekrényét. Vagy nem? Neked mikor van heti félórád erre? Vagy nincs is ennyi időd, és inkább buzgón hiszel a következő mítoszokban, hasonlóan az offbeathome.com bloggeréhez?
fotó: Europress
Mítosz #1: A hűtőszekrény deréktól lefelé elhelyezkedő polcait nem kell takarítani
Különösen a fagyasztót nem (ha felülfagyasztós, akkor sem). A fagyasztott zöldségek egyébként is nejlonzacskóban vannak.
Mítosz #2: Az öntetek sosem romlanak meg
Öntetnek számít a worcesterszószon és a mustáron kívül az olívabogyó, a tavaly vett almasör, valamint a hűtőben tárolandó kenőcs derékfájásra. Ugyebár.
Mítosz #3: A hűtőnek nincs szaga
Még akkor sem, ha egy hónapja áll benne valami húsnemű fólia nélkül. Vagy ti éreztek valamit? Persze, hogy nem.
Mítosz #4: Amit lefagyasztasz, az 10 év múlva is ugyanolyan finom, mint új korában
Bármi is legyen az. Két évvel ezelőtti padlizsán egészben. Vagy a befuccsolt jégkrémkísérlet. Egyszerűen nincs szíved kidobni. Egyszer még jó lesz valamire.
Mítosz #5: A hűtőszekrények különleges képességgel rendelkeznek: nem hogy nem romlik meg, de frissebb lesz tőlük az étel, mint előtte volt
A kissé megzöldült hagyma napokon belül visszaáll korábbi állapotába, nem beszélve a sajtokról, amelyek megpenészedve köztudottan ízletesebbek, mint azelőtt. Miért ne pihentetnénk őket ott a múlt heti paradicsom mögött még néhány hétig?