5 tipp arra, hogyan találj mielőbb bérlőt kiadó lakásodra

Borítókép: 5 tipp arra, hogyan találj mielőbb bérlőt kiadó lakásodra Forrás: Getty Images
Egy lakás kiadása akkor lesz igazán sikeres, ha a megfelelő bérlőt időben megtalálod. Ezért nem mindegy, hogy hogyan kezdesz bele kiadó ingatlanod kiajánlásába.

Kiadnád a lakásod, de a hirdetési körzeten belül van még 4 másik ingatlan is, ami szinte teljesen ugyanolyan paraméterekkel rendelkezik, mint a tiéd? Jó lenne kitűnni, igaz? Jó lenne, ha a hasonló ajánlatok közül a tiédet szúrnák ki elsőként az érdeklődők.

Egy lakás kiadása és eladása nem egyszerű, se a folyamata, se a nagysága miatt. Nem egy kinőtt bébi overall eladásáról van szó, ami pár ezer forintos tétel. Hat számjegyes összegekről és a valamikori otthonod kiadása a tét, amit nem akarsz bárkinek, bármi áron kiadni. Legyen kiadás vagy eladás, mindkét esetben az ember törekszik a piaci árnak megfelelően, a maximumot kihozni az árból. Persze az árképzés sem egy egyszerű feladat: se alá se fölé lőni nem praktikus, hisz mindkét esetben magunkkal szúrunk ki. Előbbinél nem azt az árat kapjuk, aminek igazán örülnénk, másik esetben pedig lehet nem lesz egy darab érdeklődőnk se, így csak múlik az idő, nincs bérlő, a lakás üresen áll.

Az ideális ár eltalálása mellett viszont vannak olyan hasznos lépések, melyeket megtéve könnyebben és gyorsabban találhatjuk meg az ideális bérlőt és nem mellesleg számításunkat is!

Galériánkban 5 pontban elmondom, mire érdemes figyelni annak érdekében, hogy lakásodat pár héten belül kiadd annak a személynek, akivel te is örömmel szerződsz, mint bérlő