3 tuti spórolós és vegyszermentes tipp fugatisztítására

Borítókép: 3 tuti spórolós és vegyszermentes tipp fugatisztítására Forrás: Getty Images
Bármennyire is vigyázol fürdőszobád tisztaságára, a fuga szinte észrevétlenül magához vonzza a szennyeződéseket. Ám ennél nagyobb gond az, hogy a penész is előszeretettel megtelepszik rajta. 3 természetbarát alapanyagot és olcsón kivitelezhető megoldást muatunk nektek fugatisztításra.

Mit veszel észre először egy fürdőszobába belépve? Bingó: hogy tiszta-e a helység! Azok közül is a legszembe tűnőbb probléma, ha a zuhanyfal vízkőfoltos és ha a csempék közti fugába sárga, halvány rózsaszín vagy épp -és ez már a legrosszabb fázis- ha fekete színű penész telepszik be. Míg a csempéről könnyebb letakarítani a foltokat, hisz annak felülete tükörsima, azon nincs repedés, amibe bele tudna ülni a kosz, addig a fuga porózusabb felülete remek nyugvópont minden lerakósdásnak. A penész pedig nem járék. Spóráikat belélegezzük, a telepek szaporodását, terjedését biztosító mikorganizmusok pedig a szembe, hallójáratba, légútakba, bőrfelületre kerülve, allergiás reakciókat okozhatnak. A gyerekek előszeretettel fürdenek, közben pedig a csempén, a kád peremén játszanak játékaikkal. Talán folytatni se kell, miért olyan fontos a penész szabad terjedését megállítani.

Hogyan számolhatunk le a penésszel?

Rendszeresen takarítsd és szellőztesd a fürdőszobát és minden olyan vizes helységet, ahol a pára kellemes melegben tudja tartan a vizes, nyirkos felületeket.

Mivel takarítsunk?

Egy drogériába betérve, pensz eltávolításra legalább 2-3 féle szert is találhatsz a polcokon. Ám mind vegyszer, amik többsége nem is csak egy könnyed vegyszer. A flakonok határozottan figyelmeztetnek arra, hogy kesztyűben dolgozz a szerrel, mert az maró hatású. És figyelj arra, hogy hová csöppen, mert még a textiliából is kimarja a színt, ha lecsöppen. Mivel magunkat és a gyerekeket is óvjuk a vegyszerektől, így fugatisztításra is érdemes természetbarát tisztítószert találni.

Forrás: ITT ITT ITT ITT

Galériánkban 3 alapanyagot és annak felhaszánási módját mutatjuk meg nektek, melyek alkalmasak lehetnek a fugába megtelepedett penész felszámolására is