Borítókép: 10 növény, ami távol tartja a rovarokat Forrás: Wikimedia Commons

10 növény, ami távol tartja a rovarokat

Nincs is rosszabb, mint amikor egy szabadban, barátokkal eltöltött délutánt tönkretesznek a sötétedéskor tömegével támadó szúnyogok. Persze a különféle kemikáliák - rovarriasztó sprayk, füstölők - viszonylag jól működnek, de kevesen tudják, hogy természetesebb módszerekkel is tehetünk azért, hogy távol tartsuk a rovarokat.

Tudtad, hogy egyes növényeknek megvan a maguk védekezési módszere a rovarok ellen? Mivel a minket is idegesítő rovarok nagyobb része - pl. a légy és a hangosan repülő, koppanva érkező rózsabogár - növényi részeket is fogyaszt, az evolúció során számos növényfaj fejlesztett ki természetes rovarriasztó anyagokat. A növények tehát nemcsak azért a barátaink, mert tisztábbá teszik a benti levegőt, hanem azért is, mert néhány jó stratégiai érzékkel a megfelelő helyre elhelyezett növény kültéren is segíthet abban, hogy nyugodtan tudjunk vacsorázni a szabad levegőn.

A galériában megmutatjuk azt a tíz könnyen beszerezhető növényt, amelyek nemcsak hogy segítségedre lesznek a nemkívánatos rovarok elleni küzdelemben, de sokuk még a főztödet is finomabbá teszi!