Ősszel, veletek, ugyanitt – hiányoztok, ismerősök!

hiány,ismerősök,koronavírus
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

E

Egy kilencemeletes házban lakunk. Néha eksztatikus focimeccs hangjai szűrődnek át, évente kétszer tudjuk a hajnali cipősarok-kopogásból, hogy a fenti János bácsinál itt van a külföldön élő lánya, és azt is többször próbáltuk már megsaccolni, hogy a hőségben remegő nyári délutánokon melyik hatodik emeleti lakásból ömlik ki olyan hangosan a tuctuc, de most csend van.

Most, amikor valószínűleg mindannyian itthon vagyunk együtt, egymás alatt-fölött-mellett ebben a paneldobozban, most csend van. Amolyan vihar alatti csend. A félelem csendje?

És az utcákon, a parkokban is csend van. Alig találkozunk teremtett lélekkel, amikor sétálni indulunk. Mert mi azért kimegyünk. Süt a nap, és egy utcával lejjebb a sarki kertben már megjelentek a kerti törpék és a kerámiabékák. Hol vagytok, játszótéri apukák-anyukák, szomszéd barátok, kutyát sétáltató ismeretlen ismerősök?

És aztán egyszer csak megmozdul a csendélet. A te gyereked lekiált és leinteget az enyémnek az erkélyről. Te kilépsz a teraszra, amikor megpillantasz minket a kerítésen túl, és eszmét cserélünk arról, hogy ki mit főzött legutóbb. Te odaintesz lihegve, miközben a futóbiciklis kisfiad után rohansz. Veled (azt hiszem) egymásra somolygunk a maszkunk fölött a boltban.Tudom, hogy te gyászolsz közben. Tudom, hogy te zenész vagy, koncertek nélkül. Tudom, hogy te elhidegültél a férjedtől, és most össze vagytok zárva. Tudom, hogy neked az agyadra megy a hetedikes matek. Tudom, hogy te kiabáltál a gyerekekkel a konferenciahívás közben. Tudom, hogy téged mégsem neveztek ki. Tudom, hogy te egyedül vagy reggeltől estig, estétől reggelig. Tudom, hogy neked egy csapat sorsa nyomja a válladat, amit megpróbálsz egyben tartani, találkozások nélkül. Tudom, hogy te nem tudsz aludni éjszakánként.

Jó látni, hogy megvagy. Csak bírd ki.

Csend van. A túlélés csendje, a remény csendje.


Tovább olvasok
Kép
Molnár Ádám: Mit tanácsol egy boldogságkutató?

Szeptember 24-én az Éva Psziché Est vendége lesz Molnár Ádám szoftver architekt és boldogságkutató. Most elmondja, szerinte mit kellene – kedvenc kifejezésével élve – meghackelni azért, hogy boldogabbak legyünk.

Kép
Miért tesz idegessé a hosszas maszkviselés? És van-e erre megoldás?

Szögezzük le az elején: jómagam maszkviselő állampolgár vagyok, úgy gondolom, hogy ha a maszkkal kicsit is akadályozhatjuk a koronavírus terjedését, akkor viseljük! Persze jár némi kellemetlenséggel: összegyűjtöttem pár zavaró tényezőt és azt is végiggondoltam, mi lehet ezekre a megoldás.

Kép
10 hely ahová messziről is érkeznek utazók, csak hogy jót ehessenek

Bár most csak gondolatban utazhatunk mindenfelé (vagy annak az ódiumával, hogy hazajövet betartjuk a tíznapos karantént), tegyük félre a következő listát a szebb- szabadabb napokra!

Kép
Fújd le a szörnyeket spricnivel: 7 trükk és varázslat gyerekekhez, amikor az észérvek nem működnek

Többet viccel, mint erővel! Vesd be a humort és a varázslatot, ha el akarsz érni valamit, amit szép szóval nem tudtál.

Kép
Olyan volt, mintha másodszor veszíteném el a szüzességemet – csak sokkal jobb

Amikor húsz év után tönkrement a házasságom, tudtam, hogy nehéz időszak következik, de arra nem számítottam, hogy ennyire hiányozni fog a szex. Lívia története

Kép
Napi horoszkóp szeptember 23.: a Kosok kiállnak magukért, az Ikrek szembe mernek nézni a problémáikkal

Ma is érdemes néhány percet a horoszkópodra szánnod, hisz ismét izgalmas üzeneteket olvashatsz, amelyek egyenesen a csillagoktól jöttek!

Kép
Öt dolog, amit megtanulhatsz a macskádtól

Minden érintett tudja, hogy a Macskával szemben lehetetlen a falkavezért alakítani, vagy abban bízni, hogy egyszer majd demokratikus csapatot alkottok.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem