Orvosi leletek egy helyen? Keresse az egészségügyi felhőben!

Orvosi leletek egy helyen? Keresse az egészségügyi felhőben!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

M

Mindannyian azt szeretnénk, ha családtagjainkról minél egyszerűbben és hatékonyabban gondoskodhatnánk. Ehhez nyújt nagy segítséget az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér.

Az EESZT, mely összeköti az összes magyar egészségügyi ellátót, folyamatos kommunikációt biztosítva a szolgáltatók között, függetlenül attól, hogy közfinanszírozott, vagy magánellátásról van szó.

A rólunk született egészségügyi információk, például leletek, zárójelentések, ellátási lapok, rendelt gyógyszerek bekerülnek az egészségügyi felhőbe, így online akár a magunk, akár családtagjaink teljes egészségügyi életútját nyomon követhetjük otthonról.

Kép

A betegellátás számára minőségi ugrást jelent a digitális világ minél hatékonyabb igénybevétele, mellyel gyorsabbá és biztonságosabbá válik az ellátás. A közfinanszírozott egészségügyi ellátók 2017. november 1-jei kötelező csatlakozása után, 2020. június 1-jétől már az EESZT-csatlakozásra kötelezett magánellátók is minden ellátással kapcsolatos betegadatot elküldenek az egészségügyi felhőbe. Így akár TB finanszírozott, akár magánellátást veszünk igénybe, az ellátás folyamán keletkezett betegdokumentumok, leletek, zárójelentések, ellátási lapok, rendelt gyógyszerek elérhetővé válnak bármely kezelőorvosunk számára. Többé nem kell arra hagyatkoznunk, hogy megtartottuk-e az összes korábbi papírunkat, vagy jól emlékszünk-e az ellátási eseményeinkre és a számunkra felírt gyógyszerekre, mert kezelőorvosunk - hacsak az önrendelkezésben le nem tiltottuk őt - saját egészségügyi informatikai rendszerén keresztül, ugyanúgy látni fogja ezeket, mikor megjelenünk a rendelőjében, mint mi magunk otthonról a Lakossági Portál online felületén.

A Lakossági portálfelületre ügyfélkapus azonosítással léphetünk be. Az EESZT rendszere mindenki számára csak a legmagasabb biztonsági szintet nyújtó azonosítás mellett érhető el. A portálfelületen nyomon követhetjük az ellátási eseményeinket, a számunkra rendelt eRecepteket, és azt is, hogy kiváltottuk-e azokat, megtekinthetjük és letölthetjük a betegdokumentumainkat. Az önrendelkezés menüpont alatt azt is beállíthatjuk, mely rokonunknak vagy segítőnknek szeretnénk meghatalmazást adni, hogy a Lakossági portálfelületünket elérhesse és adatainkat, betegdokumentumainkat láthassa. Ügyfélkapus regisztráció hiányában ezt a meghatalmazást bármely Kormányablakban el lehet intézni, így családtagjaink megbízhatnak minket akkor is, ha nem használják az ügyfélkapus azonosítást, és nincsenek otthon az internet világában. Több személy számára is lehet meghatalmazást adni, melyeket bármikor vissza is lehet vonni.

A meghatalmazás rendszere lehetővé teszi a hatékony gondoskodást, hogy a családtagok vagy segítők által nyomon követhető legyen az arra rászoruló ellátásának menete. Amennyiben meghatalmazottak vagyunk, saját Lakossági portálfelületünkön van lehetőség kiválasztani, ha valamelyik minket meghatalmazó személy portálfelületét szeretnénk látni. Több személy is meghatalmazhat minket, így akár a teljes családról gondoskodhatunk, hiszen könnyedén követhetjük egészségügyi ellátásukat és betegútjukat, a mellett, hogy az eRecepteket továbbra is egyszerűen, a TAJ számuk megadásával válthatjuk ki számukra.

Kormányablakokban a törvényes képviselet rögzítését is lehet kérni 14 éven aluli gyermekünknél és szülői felügyelet vagy gyámság esetén, valamint gondnokként, a törvényes képviseletet igazoló dokumentum bemutatásával. Ilyen esetben meghatározott időre szóló képviseletet rögzítenek az EESZT-ben, mely csak a Kormányablakban módosítható. A törvényes képviselő minden információt, adatot és dokumentumot elér a képviselt személy Lakossági portálfelületén.

Bővebb információ az EESZT lakossági portálfelületéről a https://e-egeszsegugy.gov.hu/ oldalon található. További tájékoztatást az EESZT Kontakt Centere nyújt a helpdesk.eeszt@aeek.hu e-mail címen, vagy a 06-1-920-1050-es telefonszámon.

Kép
Tovább olvasok
Kép
Hat éve hunyt el Robin Williams – 6 fotó, amivel a nagyszívű színészre emlékezünk

Nem számít, hogy a Jumanjiból ismered, a Jó reggelt, Vietnámmal lopta be magát a szívedbe, vagy a Holt költők társasága szerettette meg veled. Abban megegyezhetünk, hogy Robin Williams az utóbbi évtizedek egyik legmeghatározóbb színésze és komikusa volt. Hat évvel ezelőtt, a depresszióval folytatott hosszú küzdelme után, saját kezével vetett véget életének – ma rá emlékezünk.

Kép
11 pontban összefoglallható a valaha írt összes önsegítő könyv

Ha már több önsegítő könyvbe beleolvastál, feltűnhetett, hogy eléggé hasonlítanak egymáshoz. Ez nem véletlen! Cikkünkben összeszedtük azt a 11 tanácsot, amelyek szabad kombinációjából bármilyen önsegítő könyv előállítható.

Kép
Időszakos böjtölés Keto diétával kombinálva: hogy mi van?

Az utóbbi évek legelterjedtebb fogyókúrás módszerei között az élen jár a keto és az időszakos böjtölés, vagyis az intermittent fasting. Felmerül a kérdés, mi történik, ha a kettőt kombinálom - és egészséges -e egyáltalán ilyesmire vállalkozni?

Kép
Hogyan hullámzik a hangulat gyomorszűkítő műtét után?

Karcsúvá leszek a csőgyomor műtét segítségével, amin túlestem – miért vacak a kedvem mégis? Chips, csoki, sütemény – eddig ezt használtam, ha rossz volt a kedvem. És a dolog működött, hiszen mindegyik emeli a szerotoninszintet. Most viszont nem ehetek süteményt, nápolyit, mert a csőgyomor műtét utáni étkezés első heteiben még csak folyékony/pépes étrenden vagyok. Oké, a csoki beleférne a pépesbe, mert a szájban elolvad… De akkor is kibírom nélküle!

Kép
A legnagyobb felnőttfilm-szolgáltató a nőket is eljuttatná a csúcsra

Feltételezzük, hogy felébredtek reggel a pornóoldal igazgatóságában és rájöttek, hogy szép, szép ez a napi 115 millió oldalletöltés, de valami hiányzik.

Kép
Napi horoszkóp augusztus 10.: az Ikrek különleges sikerekre számíthatnak, a Nyilasok napját váratlan események határozzák meg

A hét első napján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket küldtek!

Kép
Híres nők, akik olcsó ruhában jelentek meg a kamerák előtt: és mégis túlragyogtak mindenkit

Ők elsősorban azt viselik, amiben jól érzik magukat, és szerintük ez nem jelent egyet a drága darabokkal!

Kép
A barátnőm annak ellenére szereti a férjét, hogy az teljesen lecsúszott

Egy barátnőm történetét írnám meg. Nagyon bizarr irányba indult el az élete: szeretnék rajta segíteni, de mindent elhárít, és én nem tudom, tehetek-e bármit. Lehet, hogy semmit sem lehet már?

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem