Orchidea, pitypang, vagy tulipán – a te gyereked milyen virágnak felel meg?

pitypang,gyerekek Forrás: Getty Images
Hogy mi a közös a gyerekekben és a virágokban? Sokkal több, mint elsőre gondolnád! Egy amerikai gyermekorvos szerint a gyerkőcök érzékenységük alapján különféle virágoknak feleltethetők meg, és amennyiben a szülők tisztában vannak ezekkel, sokkal könnyebben megérthetik majd csemetéjük viselkedését.

Dr. W. Thomas Boyce az Orchideák és pitypangok: A magabiztos és az érzékeny gyerekek is lehetnek boldogok című könyvében érzelmi sajátosságok alapján a gyerekeket három csoportra osztotta: vannak az úgynevezett tulipán, a pitypang és az orchidea csemeték. Míg az orchidea csoportba azok a gyerkőcök tartoznak, akik rendkívül érzékenyek, addig a pitypangok igazi túlélők – a tulipánok pedig érzelmileg e kettő között helyezkednek el. Nem hallottál még erről az elméletről és elsőre fogalmad sincs, hogy a te gyereked melyik csoportba tartozhat? Segítünk.

Összeszedtük az egyes „virágok” legfontosabb jellemzőit, és Dr. W. Thomas Boyce könyve alapján segítünk jobban megérteni csemetéd viselkedését. Kattints a galériára: