Hogyan kell elindítani egy ismerkedést az online társkeresőn, hogy választ is remélhess?

Borítókép: Hogyan kell elindítani egy ismerkedést az online társkeresőn, hogy választ is remélhess?
Társat találni sosem volt egyszerű műfaj, de a netes ismerkedésnél már egy ártatlannak gondolt „szia” is döntő fontosságú lehet. Szó szerint másodperceid vannak, hogy jó benyomást tégy a másikra, és már lép is tovább a következő profilra. Hogyan javíthatsz az esélyeiden?

Mindegy, hogy kapcsolatban vagy szingliként ért utol az izoláció, biztosan szembe találtad már (vagy szembe fogod találni magad) embert próbáló napokkal. Előbbinek a folytonos összezártság lehet könnyen a rákfenéje, utóbbinak pedig az egyre elhatalmasodó magány.

Az önkéntes karantén időszaka azonban nagyon kedvez az amúgy is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő online társkeresőknek, hiszen ha találkozni nem is, beszélgetni és ismerkedni még lehet!

Ha van már gyakorlatod a műfajban, nyilván tapasztaltad, hogy igazi beszélgetésbe bonyolódni gyakran nehezebb, mint ahogy gondolná az ember. Mindkét nem képviselői között akad olyan bőven, aki csak passzívan nézelődik, vagy épp ellenkezőleg, annyi vasat tart a tűzben, amennyit csak lehet, és nem különösebben vágyik elköteleződni.

Az első benyomás nem csak élőben fontos, online is sok múlik rajta, jó felütést kiötleni azonban nem is olyan egyszerű.

Nem elég csak a Köszönéssel nyitnod

Mert, hogy egy „szia” elsőre lazának tűnhet, de valójában nem fejez ki semmit. Ezt a fogadó fél is érzi, ezért ahelyett, hogy válaszadásra sarkallna, inkább várakozást vált ki, hátha valami kiesik még a gépből a köszönés után. Persze túlzásokba esni sem érdemes, a hosszú beköszönő levél is indokolatan, nyitásnak elég 1-2 mondatra szorítkozni, amivel feldobod a labdát.

gondolkozz kérdésekben

A kliséket jobb, ha nagy ívben kerülöd, hiszen te is szívesebben válaszolsz akkor, ha felkelti az érdeklődésedet a kérdés. Nem kell túl messzire menned alapanyagért, a bemutatkozásában vagy a képei között biztos akad olyan részlet, ami jó kiindulópont lehet. Fókuszálj arra, ami közös lehet bennetek: Látsz kutyát valamelyik képén? Kérdezz rá, hogy mióta van nála. Úgy tűnik ő is szeret utazni? Érdeklődj a legutóbbi utazós élményei felől. Mindenki szeret arról mesélni, hogy miket csinál aktuálisan, milyen filmeket néz, vagy miket olvas mostanában.

Kerüld a Paneleket

Nincs is hervasztóbb annál, mint mikor érződik egy üzeneten, hogy huszonötödszörre másolták be, különösebb módosítások nélkül. A sztenderd szövegek ordítanak arról, hogy a küldő fél nem feccöl energiát az ismerkedésbe, ezért érdemes minden első üzenetet személyre szabottan újrafogalmazni. Már azzal jó benyomást kelthetsz, hogy látszik, szántál időt arra, hogy alaposan megnézd a profilját. A későbbiekben is érdemes időről időre hivatkoznod olyan dolgokra, amikről mesélt, vagy megosztott magáról, legyen az akár az iskola, ahol tanult, vagy a kedvenc zenéje.

Van olyan, akit a járvány sem gátolhat meg abban, hogy találkozzon a kiszemeltjével. Csupán egy kis kreativitást kellett bevetnie.