Ez az olasz cannoncini mindaz, amit ma este tenned kell magadért! – recept

Borítókép: Ez az olasz cannoncini mindaz, amit ma este tenned kell magadért! – recept Forrás: a szerző sajátja
Ezt a finomságot bátran engedélyezd ma magadnak!

Ezzel a recepttel nem titkolt célunk, hogy már ebéd tájékán képzeletben elkezdjük ingerelni az ízlelőbimbóidat, hogy aztán a hosszú munkanap után hazaérve magad is elhidd, most bizony megérdemelsz egy kis kényeztetést, ami pedig egy isteni sütemény formájában hozza el számodra a megváltást. Szerencsére amilyen jól néz ki ez az eredeti olasz édesség, annyira egyszerű elkészíteni, mi több: még a tésztájával sem neked kell bajlódnod, hiszen azt könnyedén beszerezeheted bármelyik szupermarketben.

Ha még kérdés számodra, hogy az esti vacsi helyett beleférhet-e egy krémes édesség, bízunk benne, hogy most sikerült eloszlatni a kételyeidet és gondolatban igazolást is kiállítunk számodra arról, hogy bizony, ezt most megérdemled. Ahogyan mi is, úgyhogy hazaérve az első utunk biztosan a konyhába vezet.

Elkészítési idő: 40 perc
1-2 személyre
Cannoncini, amitől jobb napod lesz
Hozzávalók
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tojás
  • kristálycukor amennyit felvesz
  • 3 tojás sárgája (krémhez)
  • 75 g cukor (krémhez)
  • 25 g búzafinomliszt (krémhez)
  • 250 ml tej (krémhez)
  • 1/2 vanília rúd (krémhez)
  • 2 csomag vaníliás cukor (krémhez)
  • fém cső sütőforma
1. lépés
Melegítsük fel a sütőt 200 fokra, - alsó felső hőlégkeverésre. Vágjuk a kész leveles tésztát 30 x 2,5 cm-es csíkokra!
2. lépés
Tekerjük fel a vékony tésztát fémből készült kis csövecskékre. (nagyobb szupermarketben kapható ilyen forma)
3. lépés
Kenjük meg őket a felvert tojással és forgassuk bele őket a kristálycukorba. Tegyük be a sütőbe nagyjából 15 percre, vagy amíg látjuk, hogy aranybarnára pirul.
4. lépés
Közben melegítsük fel a tejet (ne forraljuk fel!), fokozatosan adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a vanília rudat és a tojások sárgáját.
5. lépés
Ha megvan, húzzuk le a tűzről és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a lisztet, amíg be nem sűrűsödik.
6. lépés
Ha kisültek a rudak, szedjük le őket a csövekről és hagyjuk kihűlni egy rácson. Ha kihűlt a krém is és a rúd is, egy habzsákkal töltsük a krémet a csövekbe. Díszíthetjük csoki öntettel vagy beleforgathatjuk a végeket tört pörkölt mogyoróba, ha úgy tartja kedvünk.