#vegyélhazait: öt magyar tisztítószer, aminek a fenntartható háztartásban is helye van

tisztiítószer,öko,vegyélhazait Forrás: Getty Images / a kép illusztráció
Ha te is támogatnád a zölden gondolkodó magyar kisvállalkozásokat a koronavírus-járvány okozta nehéz gazdasági helyzetben is, akkor irány a #vegyélhazait Facebook-csoport!

A magam részéről törekszem arra, hogy minél környezetkímélőbb termékeket és minél kevesebb csomagolást vigyek haza (ha már hazaviszek bármit egyáltalán). Az elmúlt években nagy mértékben csökkent például a tisztítószerek száma az otthonomban. A leggyakrabban szódabikarbónával, ecettel vagy citromsavval takarítok, folyékony szappan és tusfürdő helyett simán szappant használok (arra is ügyelek, hogy ne legyen benne pálmaolaj), továbbá leginkább mosódióval és ecettel mosok, ha pedig azt szeretném, hogy illatozzanak a ruháim a mosás után, belecseppentek a mosógépbe pár csepp illóolajat.

Ám amikor kitört a koronavírus-járvány, kompromisszumokat kellett kötnöm: szükségem lett alkoholos fertőtlenítőre, hirtelen nem lehetett mosódiót kapni (az újrahasznosított vécépapírról nem is beszélve) a sarki drogériában és így tovább. Éppen ezért őszinte örömmel és büszkeséggel töltött el, hogy az Éva testvérlapja, az InStyle elindította a #vegyélhazait Facebook-csoportot, amelynek most már több mint 260 ezer tagja van. Itt megtaláltam nem csak a legmenőbb magyar dizájnerek munkáit, belföldi szálláshelyeket a nyaraláshoz és más fontos szolgáltatásokat, hanem azokat az itthoni gyártókat is, akik saját fejlesztésű, jó minőségű és zöld elvek alapján készült tisztítószereket készítenek.

vegyélhazait,madeinhungary
A #vegyélhazait Facebook-csoportban megtalálod a legváltozatosabb magyar márkákat és termékeket.

A galériában megnézheted a legújabb felfedezéseimet, ami az ökobarát, sőt esetenként zero waste mosó- és tisztítószereket illeti: