Borítókép: 6 tudatos hely, ahonnan lelkiismeretfurdalás nélkül rendelhetsz házhoz! Forrás: Unsplash / Brooke Lark

6 tudatos hely, ahonnan lelkiismeretfurdalás nélkül rendelhetsz házhoz!

Ha se kedved, se energiád főzni, de nem akarsz pizzát rendelni, és valami tudatosabb, környezetbarátabb opcióra vágysz, akkor ezt az összeállítást neked csináltuk.

Még mindig nyakig benne vagyunk a pandémiában. Mindig azt hisszük, hogy már csak 2 hét, míg ki nem nyitnak az éttermek. Aztán még egy hónap. Meg még egy...

Tegye fel a kezét, aki már vágyik valami finomra, különlegesre!

Én már lassan a fél karomat odaadnám egy kávéért, amit más készít nekem el, arról nem is beszélve, hogy máshol ihassam meg. Ülve. Egy asztalnál.

Gyakorlatilag észre se vettem, hogy véget ért volna a második hulláma a COVID-nak, de már hallom a hírekben, hogy a harmadikba vagyunk. Ki tudja, mennyi lesz még, így készítettem nektek egy összeállítást, hogy honnan tudtok házhoz rendelni, ha tudatosan szeretnétek csinálni.

Olyan helyeket kerestem, ahova én is szívesen járok - azaz járnék, ha lehetne. Valamint, fő szempont volt, hogy az ételek legyenek szezonálisak – amennyire csak lehet. Legyen vegetáriánus és vegán opció, valamint amennyire lehetséges, környezettudatosan oldják meg a csomagolást.

Azért itt szeretném jelezni, hogy a házhoz szállítás alapjáraton se nem környezetbarát, se nem fenntartható. De ha nem minden nap folyamodunk ehhez a megoldáshoz, akkor nem kell miatta lelkiismeretfurdalást éreznünk.

Én nem vagyok a szélsőségek embere és van, hogy házhoz rendelek – főleg ebben az időszakban. Időnként megengedem magamnak, hogy ne főzzek egyszer egy héten, vagy épp rendelek és elmegyek érte.

A kedvenc helyeim előtt viszont jöjjön két extra:

Két extra szolgáltatást is szeretnék még bemutatni. Itt a házhozszállítás általad történik, de nagyon fontos és hiánypótló kezdeményezések születtek a 2020-as éveben.

Az egyik ilyen kezdeményezés a Felelős Gasztrohős által megálmodott RAKUN dobozközösség és program. Amikor az általuk megjelölt ételtárolókra fizethetsz elő és abban viheted haza a kiválasztott ebédet. Így nem termelsz hulladékot a csomagolóanyaggal és a tárolókat végtelenszer fel lehet majd használni.

A másik nagy kedvencem a Munch APP, ami arra hivatott, hogy megmentse a már elkészített ételeket a kidobástól. Ha letöltöd az applikációt, akkor láthatod a vendéglátó helyeket, akiknél van maradék és elviheted kedvezményes áron. Az applikációban jelölve van mettől – meddig mehetsz érte és mik a fogások, amik közül még választhatsz. Az applikációban megrendeled és a helyszínen már csak át kell venned. Így Te is jól jársz mert olcsóbban lesz vacsora, nem neked kellett megcsinálni és még az étel is megmenekült a kidobástól.

És akkor lássuk, melyek azok a helyek, amelyek odafigyelnek, tudatosak és így bátran ajánlom én is, hogy időnként rendelj tőlük: