Borítókép: Pozsgásokból karácsonyfa? Naná! Azt is megmutatjuk, hogyan Forrás: Getty Images

Pozsgásokból karácsonyfa? Naná! Azt is megmutatjuk, hogyan

Kaktuszból, kövirózsából is tornyozhatsz alternatív karácsonyfát, amivel kiválthatod a vágott fenyőt. Nyugi, a pozsgások nagyon jól bírják az extrém körülményeket; így jó eséllyel még azt is túlélik, ha girlanddal, fényekkel feldíszíted.

Manapság számtalan alternatíva létezik arra, hogyan tudjuk kiváltani a vágott fenyőfát. Van, aki például ananászt díszít fel az ünnepre, az ötletesebbnél ötletesebb újdonságok tárháza pedig folyamatosan bővül. Szintén egy fenntartható és nagyon mutatós megoldás a pozsgás növényekből - úgynevezett szukkulensekből „feltornyozott” karácsonyfa, amit célszerű viszont egy hűvösebb szobában, vagy télikertben elhelyezni.

A pozsgások - ide tartoznak a különféle kaktuszok, kövirózsák, a varjúháj és egyéb sivatagi növények – vitathatatlan előnye, hogy szárazságtűrőek, és nem csak a vizet, de a tápanyagban gazdag talajt is képesek nélkülözni. Tehát nem igényelnek sok öntözést, ráadásul egyszerűen ki lehet őket dekorálni különféle díszekkel, fényekkel és girlandokkal anélkül, hogy bármi bajuk essen. Bátrabbak maguk is megpróbálhatják, íme egy lehetséges módja, hogyan.

Hogyan készíts karácsonyfát pozsgásokból?

Addig is összeszedtük a kedvenceinket. Nektek bejön? Leváltanátok egy ilyesmire a fenyőfát?

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

Ha mégis a klasszikus karácsonyfa mellett döntesz, ezeket jó lesz tudnod:

Éva Advent 2022

Éva Advent 2022

MEGRENDELHETŐ MOST INGYENES KÉZBESÍTÉSSEL!

November 28. és december 4. közöttiötti megrendelés esetén a magazint december 9-én kapod kézhez.

További szállítási dátumaink:

  •  megrendelés: 2022.12.05-2022.12.11.-ig, szállítás: december 16.

 

875 Ft

1095 Ft