JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Piknikezz fenntarthatóan!

Borítókép: Piknikezz fenntarthatóan!
Te is szeretsz piknikezni? Hív a természet! Tedd, mind ezt úgy hogy közben összhnagba kerülj vele és ne hagyj magad után szemetet. Olvasd el milyen bevált módszerek vannak arra, ha szeretnéd hulladékmentesen megoldani a piknikezést!

Megérkezett a jó idő és ezzel együtt sokakat magával ragad a piknikezés hangulata. Bevallom én mindig nagy piknikes voltam és már Mamánál (aki a földszinten lakott), a terasza alatt ment nyáron a piknik és sose felejtem el, ahogy a dinnye lé csurog rajtam mindenhol.

Persze azért ennél már talán egy fokkal szofisztikáltabban piknikezek manapság. Szeretem megadni a módját és nem csak magát a pikniket szeretem hanem arra készülni is!

Mivel számomra fontos a környzetvédelem, ezért mindig külön figyelek arra az előkészületeknél, hogy lehetőleg úgy oldjam meg hogy ne kelljen az esemény után szemetet haza cipelnem. Szeretem, hogy a papírt kiváltja egy szép textil szalvéta, szeretem, hogy sok mindenre megtanított ez az életforma – tudok kreatívan csomagolni, akár befőttesüvegeket vagy edényeket felhasználva.

Általában nem csak étellel készülök, hanem dekorációval is – főleg ha gyerekek is részt vesznek a pikniken. A legegyszerűbb a kartonból kivágott díszek illetve a gyertyák a kedvenceim. A gyertyák nem csak hangulatos fényt adnak, hanem szuper illatuk is van, és olyat választunk, amit a szúnyogok nem szeretnek, akkor megmenekülünk a csípésektől is. A gyertya beszerzésénnél is figyelek arra, hogy szója gyertya legyen, ami nem terheli a környezetet.

A jó piknik összetevői

  • Egy nagy takaró vagy pléd, amire mindenki kényelmesen ráfér.
  • Finom falatok, amiket már előtte elkészítek – nem kell hozzá evőeszköz. Ha viszont még is kellene, akkor otthonról hozok egy szép konyharuhába csomagolva.
  • Gyertya és dekoráció
  • Jó társaság

Azonban vannak olyan alkalmak, ünnepek vagy éppen élethelyzetek, amikor csak piknikezni szeretnék minden szervezés nélkül.

Nem rég volt az 5. házassági évfordulónk a férjemmel és nem szégyellem bevallani, hogy kettőnk közül Ő sokkal romantikusabb, mint én. Az idei évre egy különleges meglepetésre gondoltam – természetesen piknikre, de nem magam készítettem.
Saját

Ugyanis ma már van remek lehetőség arra, hogy rendelj egy pikniket. Ilyenkor meg kell adnod a koordinátákat (mit szeretnél, mennyi időre, hol, stb) és megszervezik Neked.

Mivel nem tudtam volna teljesen titokban készülni erre a piknikre – hála a home officenak és hogy emiatt a férjem van hogy napokra ki se mozdul otthonról. Úgy döntöttem kipróbálom, milyen ha nem én szervezem. Bevallom volt némi fenntartásom – mert nem szeretem, ha nem olyan amilyennek én tervezem – de hatalmas pozitív csalódás volt. Teljesen a szervezőkre bíztam magam – de persze nem kötelező. Megmondtam mikor tudunk ott lenni és ők elküldték nekem a koordinátákat. Én ezt kegyesen továbbítottam a férjemnek, aki először azt hitte, hogy valami kincskereső expedíciót szerveztem neki.

A helyszínre érve mindent előkészítve találtunk. Szőnyegek, takarók, kis asztal. Az asztalon meg volt terítve, vázában szárított virág, hangszóró bekészítve. A finom falatokat elő elkészítették nekünk és még egy-egy szelet tortát is kaptunk. Én se csinálhattam volna jobban. Nagyon szuper volt, hogy valóban semmit az ég világon nem kellett készülnöm, és a férjem nagyon meglepődött és örült neki.

Majdnem egy éve volt utoljára, hogy több órán keresztül kettesben tudtunk lenni és az máshol volt, mint az otthonunk. Igazán feltöltött ez az élmény, mindenkinek sok szeretettel ajánlom.

Nézzetek szét a galériába milyen remek piknik lehetőségek vannak, ha nem szeretnél szemetet hátrahagyni!