eCAR 2020/ Opel Corsa-e - Kis nagy autó

Borítókép: eCAR 2020/ Opel Corsa-e - Kis nagy autó
Nézd meg jól az új Corsa-e-t. Corsa-e ez még? Nos, persze. De ez már egy teljesen új, másik liga.

Mert amikor mi is körbejártuk az autót, rá kellett döbbennünk, hogy ez nem a régi, cuki kiskocsi. Hanem egy tágas, kényelmes, stílusos jármű.

Tényleg nagynak tűnik kívülről. És nagyon egyben van. A dizájnja nem csilivili, hanem komoly és nyugodt. Inkább elegáns, inkább kifinomult. A német tervezők nem sétáltak be a dizájnboltba, és vásároltak be ott ész nélkül, hanem olyan autót álmodtak meg, amelynek a gazdája is a megbízhatóságot, a precizitást tekinti fontosnak. Miközben meg (például a „Power narancs” árnyalatban) mégis van benne valami rockandroll. Egy jól megválasztott, különleges szín sokat tud dobni egy kocsi megjelenésén.

Érdemes elidőzni olyan részleteken is, mint például a keréktárcsa. Pontosan látszik rajta, hogy a menő dizájn nemcsak a formai örömöknek hódol, de csökkenti az autó légellenállását is – ami azt jelenti, hogy kevesebbet fog fogyasztani, ergo, tovább jutsz vele. Belül is érezni, hogy az Opel ugrott egy nagyot: minőségi beltér, amerre a szem ellát. A műszerfal természetesen itt is digitális, de szerencsére maradt néhány fizikai tekerentyű is, hogy ne kelljen a digitális menükben mókolni, ha csak a fűtést szeretnéd beállítani.

Rendelhetsz bele három fokozatban fűthető ülést és kormánykereket, ami októbertől áprilisig életmentő tud lenni – mi a mostani, nagy esőzések idején ki sem akartunk szállni az autóból. Természetesen, az Opelhez járó appot letöltve, akár előzetesen is fel tudod fűteni a belteret, hogy jó meleg autóba szállhass be. A hatótáv 337 kilométer, azaz egy balatoni túrát négyen (hátul is tök jól elfértünk) akár egy nap alatt is abszolválhattok. Ha meg tölteni kell, akkor a gyorstöltővel egy kapucsínónyi idő (fél óra) alatt fel lehet nyomni az aksit nyolcvan százalékig.

Pakolássz!

309 literes a raktér. A nagybevásárlást simán intézheted a Corsa-e-vel. De hosszabb távra is nekivághattok: van hely a cuccnak.

Beparkol helyetted

A parkolóasszisztens funkció felismeri a parkolóhelyeket és vezérli a kormánykereket. Neked csak gázt kell adnod és fékezned, a többit megcsinálja az autó.

Díj

Az AUTOBEST az új Corsának ítélte a legjobb ár-érték arányú autó díját Európában. A Corsa az első autó, amely három egymást követő generációjával is elnyerte az AUTOBEST díjat.

Még szép, hogy kipróbáltuk és erről videó is készült, amit itt meg is nézhettek!