Borítókép: Földünk legnagyobb kincse: a víz - 6 érdekesség, amit tudnod kell róla Forrás: Well PR

Földünk legnagyobb kincse: a víz - 6 érdekesség, amit tudnod kell róla

Sokan úgy vélik, a drágakövek vagy a kőolaj a Föld igazi kincsei, ám ha kicsit jobban belegondolnak, rájönnek, nap és víz nélkül ezek mit sem érnek. Ez utóbbiak híján ugyanis megszűnne az élet bolygónkon. A nap működésére nem igazán tudunk hatni, ám a vízre még vigyázhatunk és kell is, hiszen értéke a Föld népességének növekedésével egyre emelkedik.

A modern, jóléti társadalmak számára evidencia, hogy ha az ember megnyitja a csapot, a víz korlátlan mennyiségben rendelkezésére áll. Persze tudjuk, hogy bolygónknak egyre nagyobb részén jelent problémát ennek az éltető elemnek a hiánya. És van, ahol egy cseppje is aranyat ér. De mivel nem érezzük még a saját bőrünkön, homokba dugjuk a fejünket, mint az a bizonyos madár.

Jó lenne, ha végre felismernénk, bolygónk vízkészlete nem egy kiapadhatatlan forrás! Igenis vigyázni kell rá, óvni, hogy tiszta maradjon és ne kerüljenek bele olyan szennyező anyagok, amely fogyasztásra alkalmatlanná teszik. Mert az bizony éppen olyan katasztrófához vezetne, mintha megállna a Föld vagy végleg elsötétülne a nap.

A víz az egyik legnagyobb kincs, vigyázzunk rá! És hogy bizonyítsuk is, mennyire különleges és fontos elem a víz, összegyűjtöttünk pár érdekességet róla!