Borítókép: Gyors, mesés és filléres karácsonyi DIY tipp: Mézeskalács házikók kartonból Forrás: Endrész Tímea

Gyors, mesés és filléres karácsonyi DIY tipp: Mézeskalács házikók kartonból

Sokszor a legegyszerűbb dolgok a legnagyszerűbbek. Ha pedig mindez az újrahasznosítás jegyében telik, plusz pirospont. Néhány hozzávaló segítségével, Te is elkészítheted ezt a mutatós mézeskalácsházakból álló karácsonyi dekorációt.

Néhány hónapja költöztünk be az új otthonunkba. A kanapé megvásárlásakor tele volt a társasház szelektív hulladékgyűjtője. Mondtam a férjemnek, hogy ne üljön autóba, ne menjen el egy hulladékgyűjtő udvarba, csak vigye fel a lapokra vágott kartondobozt a padlásra. Van ott hely, a kartonból pedig bármi készülhet még. Nem örült akkor. Most viszont igen.

A kartonpapír a kisgyermekes családokban kincs. Tényleg bármit készíthetünk belőle. Mi most a kislányommal az adventben járva, egy mézeskalácsgirladot gyártottunk. Nagyon egyszerű, viszonylag gyors és csodalátványos az otthon bármelyik terében is kapjon helyet.

Hozzávalók:

  • kartonpapír
  • olló
  • fehér festék
  • lyukasztó vagy tű
  • fonal/szalag/zsineg

Elkészítés:

  1. A papírból házikóformákat nyírunk ki egy olló segítségével. Ezek a barna papírok adják a mézeskalács tésztáját.
  2. Ezekre fehér festékkel készítünk cukormázat. Megfestjük a ház oldalának, tetejének, kéményének kontúrját, ablakokat, ajtókat gyártunk nekik.
  3. A ház két oldalát kilyukasztjuk. Erre használhatunk lyukasztógépet, de egy szimpla zsákvarrótű is megteszi. Én az utóbbit használtam.
  4. Szalaggal, zsineggel vagy fonallal egymás után fűzzük a házakat.

Ugye milyen egyszerű? Nézd meg a videót is az elkészítés menetéről!

A galériánkba kattintva megnézheted, hogy papírzacskóból milyen gyönyörű csillagokat varázsolhatsz.