eCAR 2020/ Mazda MX-30 - A design királynő

Borítókép: eCAR 2020/ Mazda MX-30 - A design királynő
A Mazda MX-30 a márka előremutató modellje. Teljesen elektromos, a dizájnjától pedig elolvadsz. Miközben beülve érzed, hogy ez az autó már sok szinttel feljebb lépett, mint egy átlagos négykerekű.

A Mazdánál az „MX” jelzés mindig a kísérleti újító járműveket illette, ez a modell pedig maga a dizájncsoda.

A hátsó ajtók, akár a legendás Mazda RX-8 sportkocsinál, hátrafelé nyílnak – miután már az első ajtót is kinyitottad hozzá. Az MX-30 belül is elegáns. Az ülések textilje újra felhasznált műanyagszálból van (fenntartható forrásból származó parafával), és az egész belsőn érezni, hogy a Mazda azoknak készül, akik a prémiummegoldásokat kedvelik. 200 kilométeres hatótávjával igazi városi autó – de ingázásra is használhatod. A gyorstöltés 40 percet vesz igénybe, a hagyományos úgy 4,5 órát. Az okostelefonodról is kapcsolatba léphetsz az autóval.

A MyMazda alkalmazáson csekkolhatod a töltési állapotot, és hideg reggeleken már a zuhanyzóból bekapcsolhatod a légkondit, hogy befűtsön, mire beülsz. Tudod, mi az a „Jinba-Ittai”? Jelentése: ló és lovas egysége. Az  MX-30 is úgy fordul és vágtat veled, mintha kezes paripa lenne.

Kipróbáltuk és bele is szerettünk ebbe a Mazdába! Mutatjuk, mennyire!