Kutyasampon házilag, mindössze 3 összetevőből (az egyik a víz)

kutyasampon,fürdetés,kutya Forrás: Getty Images
Ha még a kutyádat sem kezelnéd sodium laureth szulfáttal esetleg a zero waste-re hajtasz, tt egy hiperegyszerű természetes recept, amely tökéletesen tisztítja a ebek bundáját.

Ez a DIY kutyasampon kasztíliai szappanból, vízből és szódabikarbónából készül. A kasztíliai szappan növényi olajokból készült mosószappan, amely természetesen hidratál és sokféle célra használható, általános tisztítószer vagy mosószer is készíthető belőle. Bioboltokban és -webáruházakban általában kapható, folyékony koncentrátum formájában is. A Dr. Bronners-féle folyékony kasztíliai szappannak illatmentes változata is van, ez biztosan nem zavarja majd a kutyákat. Ha illatanyagot tartalmazó szappant veszel, figyelj arra, hogy csak 1-2 százalékban legyenek benne illóolajok. A teafaolaj-illat kerülendő, ha állatsampon céljára veszed, mert nem tesz jót a háziállatoknak.

Az alábbi recepttel kábé egy liter sampont készíthetsz, amely 2-4 mosásra elegendő, a kutyád méretétől és szőrzetétől függően. Először mosd le a kutyádat vízzel, majd az oldat egynegyedét öntsd a hátára. Alaposan dörzsöld bele a szőrzetébe, majd jól öblítsd le, ne maradjon rajta egy csepp sampon sem. Ügyelj rá, hogy a szemébe ne kerüljön sampon!

Ha ritkábban használod (a legtöbb szakértő évente 3-4-szer, de maximum kéthetenként ajánlja a kutyamosást), fél évig biztosan eltart ez a készítmény; használat előtt érdemes felrázni.

Kutyasampon

Hozzávalók:

1 literes palack

kasztíliai szappan

szódabikarbóna

Az elkészítés módja:

1. Önts egy liter vizet egy nagyobb palackba.

2. Adj hozzá 3 ek szódabikarbónát.

3. Tölts bele 1 dl folyékony kasztíliai szappant. Zárd le a palackot és gyengéden rázd fel.

Nézd meg ezt a bűbájos galériát is: