Hogyan mosd a farmered, hogy sokáig hordhasd és még a környezetet is óvd? Kövesd 4 egyszerű, de hatásos tippünket!

Borítókép: Hogyan mosd a farmered, hogy sokáig hordhasd és még a környezetet is óvd? Kövesd 4 egyszerű, de hatásos tippünket! Forrás: Electrolux
Neked is a leggyakrabban hordott ruhadarabod a farmer? Biztosan van a te szekrényedben is legalább egy, de inkább több. Szeretnéd, ha sokáig megtartaná az eredeti színét, formáját? Összeszedtünk néhány környezetbarát tippet, amelyek segíthetnek ebben!

Mióta létezik a mosógép, a mosás a világ egyik legegyszerűbb dolga. Csak bedobod a gépbe a szennyest és neked nem is kell vele foglalkoznod, a masina mindent elintéz helyetted. De belegondoltál már, hogy az, ahogy a ruháiddal bánsz, a környezetre is hatással van, nemcsak arra, hogy meddig maradnak szépek?

Tudtad például, hogy ha 40 fok helyett 30 fokon mosnál, évente akár 27 kilóval csökkenthetnéd háztartásod szén-dioxid kibocsájtását?

Ráadásul az alacsonyabb hőfok a ruháidnak is jót tesz. Kevésbé lesznek viseltesek, így hosszabb ideig hordhatod őket. Ha pedig nem dobod ki ruháidat idő előtt, azzal máris megtetted az első lépést, a környezettudatosabb életmód felé, és még anyagilag is jobban jársz.

Következzenek környezetbarát tippjeink, hogy a kedvenc farmered sokáig olyan maradjon, mint új korában és még évekig hordhasd!

Még több tippre vágysz a fenntartható ruhaápoláshoz? Többet szeretnél olvasni olyan praktikákról, mint a folttisztítás, régi ruháid átalakítása vagy elszakadt holmik javítása? Akkor kattints ide!

Forrás: Electrolux, The thruth about laundry (Az igazság a ruhaápolásról) című tanulmánya