fésű,hajkefe,tisztítás,tippek Forrás: GettyImages

Ha a hajkeféd nem mosod ugyanannyit, mint a hajad, akkor fújhatod!

Vagyis legalább hetente egyszer! Persze nem az sem mindegy, hogy hogyan…

Sajnos nem elég, ha naponta kiszeded belőle a hajszálakat, hiszen emellett faggyú/olaj, elhalt hámsejtek és egyéb szennyeződések is rákerülnek, így a hajkeféd gyakorlatilag a kórokozók melegágya lehet, ami gombásfertőzéshez is vezethet. Ráadásul ezeket a szennyeződések, minden egyes fésülködésnél visszajuttatod a hajszálaidra. És ki akarna piszkos fésűt használni a tisztán mosott haján, igaz?

Mutatjuk, hogyan tisztíthatod meg hatékonyan!

hajkefe,fésű,tippek,praktika,tisztítás,szódabikarbóna
Forrás: GettyImages
Ha a hajkeféd nem mosod ugyanannyit mint a hajad, akkor fújhatod!

Az első lépés, hogy kiszeded belőle a hajszálakat. Ezt teheted kézzel, vagy egy hajtűvel, esetleg egy fésűvel. Ezután jöhet a tisztítás és fertőtlenítés.

  • Ha fém-, vagy műanyagkefét használsz, könnyű a dolgod: önts egy tálba annyi vizet, ami ellepi, szórj bele deci literenként 1 evőkanál szódabikarbónát, mehet bele egy löttyintésnyi a kedvenc hajsamponodból, majd hagyd egy éjszakán át állni benne a kefét. Reggel már csak le kell öblítened, áttörölnöd és megszárítanod.

  • Ha puhafejű kefét használsz már trükkösebb a helyzet, hiszen megállhat benne a víz, amitől tönkremehet, így ezeknél a daraboknál célszerű megtudnod, milyen tisztítási technikát javasol hozzá a gyártója.

  • Fa hajkefék esetében, ugyancsak nem érdemes a vízfürdős módszert alkalmazni, ha megóvnád az eszközt, de egy gyors teafaolajos átöblítésből nagy baj nem lehet. Ehhez csepegtess 5-6 csepp olajat némi vízhez, majd márts bele egy fogkefét, és dörzsöld át vele a fésűd felületét, végül öblítsd le tiszta vízzel és töröld szárazra.

Szódabikarbóna: sokkal több dologra használhatod, mint gondolnád