Folyékony mosószer házilag - 60 forintból 3 liter és 15 perc alatt kész!

Borítókép: Folyékony mosószer házilag - 60 forintból 3 liter és 15 perc alatt kész!
Földi Barbara, fenntarthatósági szakértő azt mutatja meg, hogy készíthető folyékony mosószer házilag - gyorsan és fillérekből!

A cikk először a Famiily.hu-n jelent meg.

A fogyasztói társadalom alapjaiban változott meg a szemünk láttára idén tavasszal - pár hét, hónap alatt.

Azt is láttuk, láttuk, hogy nem vagyunk felkészültek – nem tudjuk mit is kell tennünk, vennünk egy ilyen váratlan helyzetben. Az biztos, hogy a tömeges WC papír felvásárlás helyett a cél, hogy egy tudatos és fenntartható életmódot alakítsunk ki, hiszen akkor nem kell attól tartani, hogy mi van, ha nincs kézfertőtlenítő. Ugyanis el tudod készíteni. És a több literes mosószerek haza cipelése helyett is tudunk friss gyümölcsöt és zöldséget venni – ami az egészségünk megőrzését szolgálja hosszútávon, mert a mosószert mi magunk is el tudjuk otthon készíteni.

A három csoda alapanyag, amire szükséged van mindenképp otthon, hogy később mindenféle házi tisztítószereket készíthess:

  • Mosószappan
  • Háztartási szódabikarbóna
  • Ecet / Citromsav (kinek melyik tetszik)

Ehhez érdemes még hozzá számolni (ha nincs otthon eleve) egy kedvenc, 100%-os tisztaságú illó olajat. Ajánlom a levendulát, vagy ezekben a vírusos időkben a teafát, melynek remek fertőtlenítő hatása van.

És akkor elsőként lássuk, hogyan is készül a folyékony mosószer házilag, valamint hogy miből, mennyi kell pontosan.

Folyékony mosószer házilag

Még jobban beleásnád magad a fenntarthatóság világába? Jelentkezz Földi Barbara online tanácsadására! Zöld háztartás és személyes higiénia természetes módon tanácsadásaira már a weboldalán ITT jelentkezhetsz is!

5 dkg lereszelt mosószappan 3 l tisztított víz (átszűrt – vagy desztillált) Ha egyik sincs akkor csak forralj fel 3 l vizet és hűtsd vissza szobahőmérsékletre

A vizet kis lángon melegítjük és beleöntjük a lereszelt szappant! Fontos, hogy nem szabad forralni, hanem folyamatos kevergetés mellett várni, hogy elolvadjon a szappan. Ha elolvadt elzárni a lángot és várni, hogy kihűljön, majd beleönteni a tartóedénybe.

Mindez nem kerül többe 60 Ft-nál és 15, de nagyon maximum 20 perc idő befektetés.

Videónkban meg is mutatjuk, hogyan készítsd el!

Mindenkinek illatos mosást kívánok!

További okos mosási tippekre vágysz? Akkor lapozd végig galériánkat!