eCAR 2020/ Fiat 500 - Környezetvédő stílusikon

Borítókép: eCAR 2020/ Fiat 500 - Környezetvédő stílusikon
Ezt a formát akkor is imádnánk, ha lábbal hajtós, pedálos autóról lenne szó. Az új FIAT 500-ason úgy köszön vissza az 1957-es, legendás előd összes csodás stíluseleme, hogy közben az autó egy modern, kívánatos és környezetbarát négykerekű.

2007-ben, Torinóban, egy grandiózus sajtótájékoztatón láthatatlan kötélpályán, a levegőből „repültek be” a színpadra az új FIAT 500-asok. A résztvevők pedig csak bámulták az autót, ezt a tömény olasz kis gombócot, amely minden elemében-eresztékében a napfényes Itália önfeledt boldogságát hordozza.

A retró dizájn modernizálása hatalmas találmány: annyira szerethetővé válik tőle az autó, hogy most, próba közben, nyolc fokban is kinyitottam a napfénytetőt, és miután összepárosítottam a telefonomat az autóval, lejátszottam az Azzurrót Adriano Celentanótól. Mindjárt San Remóban éreztem magam, képzeletben ott gurultam a történelmi belváros sós levegőjű tengerpartján – nem pedig a Bérkocsis utcában, ahol a valóságban haladtam. A legújabb FIAT 500-asokban hibrid motor van – méghozzá mild hibrid. Mit jelent ez? Fékezéskor bekapcsolódó rekuperáció (áram-visszatermelés), újrahasznosulás. Segíti a motorteljesítményt, valamint sokkal simábban indítja újra a városban a pirosnál magától leálló, majd zöldnél újrainduló motort. Mire jó ez? Például, hogy a motor szén-dioxid-kibocsátása 20 százalékkal csökkenjen, így sokkal barátságosabb a globális klímával.

Behajtani szabad Az autó teljesíti az Euro 6D károsanyag-kibocsátási norma szigorú feltételeit, így behajthatsz vele Európa országainak azon belvárosaiba, ahonnét a forgalom java része már ki van tiltva.

Kattints a képre és tudj meg többet!

Fenntartható kárpit

A Seaqual kárpitanyag tengeri és szárazföldi újrahasznosított műanyagból gyártott fonalból készül. A különleges szövetnek ráadásul a festési és végső kidolgozási eljárása is környezetkímélő.

Harmatcseppek

Az általunk is próbált „Hybrid Launch Edition” különkiadás felismerhető a hátsó részen feltüntetett „Hybrid” logóról, valamint a középkonzolt díszítő stilizált, két harmatcseppből megformált „H” emblémáról. A harmat – a hajnal, és ezáltal a megújulás, az új korszak jelképe – ihlette az új, exkluzív „Seaqual zöld” fényezést.