JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Így készíts egészséges gumicukrot házilag

Borítókép: Így készíts egészséges gumicukrot házilag Forrás: Getty Images
Jönnek az ünnepek és a cukor túltengés! Megmutatjuk, hogyan készíthettek egészséges gumicukrot magatok is, házilag. Vigyázat, függőséget okozhat!

A fenntarthatóságra nevelés számomra soha nem a lemondásról; sokkal inkább kompromisszumok kötéséről, alternatív megoldások megtalálásáról szólt. A gumicukor esetében viszont kategórikusan kijelentettem, hogy nem akarom behozni a lakásba. Elsősorban a csomagolás miatt, másodsorban pedig amiatt, amit tartalmaz. Persze tudtam, hogy el fog érkezni valamikor a pillanat, amikor máshol megkóstolja és ha ízlik neki, akkor kérni fogja a gyerekem. Tiltani semmiképp sem akartam, ezért belevetettem magam az internet bugyraiba és addig kutattam és válogattam össze a recepteket, kísérleteztem otthon, míg meg nem született a tökéletes, házi gumicukor recept.

Nem kell megijedni, mert se nem maszatolós és gyorsan készen van. Az íze és még a színe is alakítható, ráadásul ételfesték nélkül. Természetesen az sem elhanyagolható információ, hogy a kisfiam szereti és meg is eszi.

Ha szeretnétek egészséges nassolnivalót készteni, akkor mindössze a következőkre lesz szükségetek:

1 narancs vagy 2 mandarin (ez esetben édesebb lesz)

1 tk. citrom leve

4 ek. étkezési zselatin

1 kanál MagMaxx gyümölcs kristály

HA színesre szeretnétek festeni, akkor sok szeretettel ajánlom a MagMaxx gyümölcskristályokat, amik tökéltesen színezik a gumicukrot, mert 1-1 kanál gyümölcskristály több kilogrammnyi gyümölcsnek felel meg. Így nem csak színezed, hanem extra vitaminokat is beviszel a gyerek szerveztébe!

Recept

Vízgőz felett kis edényben melegítsd a citrus leveket, majd add hozzá kanalanként az étkezési keményítőt és ha van, akkor a MagMaxx gyümölcskristályt is. Ha sűrűsődik, kapcsold le és szépen adagold formába (szilikon formát javaslok, mert könnyen kivehető lesz). Utána tedd hűtőbe és fél óra múlva már fogyasztható is.

Nézz szét a galériában, milyen más egészséges ételeket nassolhat még a gyerek télen!