Borítókép: Elő a vászonszatyrokkal, dobozokkal, befőttesüvegekkel: megnyitott a Dekadeli! Forrás: Getty images

Elő a vászonszatyrokkal, dobozokkal, befőttesüvegekkel: megnyitott a Dekadeli!

Kevés pozitívabb dolog történt az elmúlt időszakban annál mint, hogy menő lett csomagolásmentesen vásárolni. Dobozokkal, papírzacskókkal és mindennel ami mozdítható a konyhában elindulni vásárolni. És most már a 16. kerületi lakosok is összeszedhetik vászon szütyőiket, mert megnyitott a Dekadeli a György utcában!

Földi Barka , szerzőnk, szívügye a fenntarthatóság és az, hogy a bolygónk napról napra élhetőbb hely legyen. Gondolt egyet és barátnőjével Anettel, aki maga is napi szinten tesz a fenntarthatóságért webshopjával és életmódjával, és következő szintre emelték -a már eleve magas szinten levő - jó cselekedeteiket a Földünkért, amit eddig képviseltek. Elhatározták, hogy nyitnak egy csomagolásmentes üzletet.

“ Mindketten nyakig vagyunk a fenntarthatóságban. Anett webshopot vezet, aminek a hátulütője, hogy nem tud valós kapcsolatot létrehozni a vevőkkel, nekem pedig különböző oktatások, workshopok adják a mindennapi betevőt, aminek a keretein belül a fenntarthatóságra való érzékenyítés a fő célom. Mind a ketten szerettünk volna kilépni a már megszokott kereteink közül, már amennyire lehet kicsi gyerekek mellett, és így jött az ötlet, hogy vágjunk bele egy közös bolt és közösségi tér kialakításába”
mesélte nekünk Barka már kész boltjának a falai között.

A megegyező érdeklődés és tettvágy mellé társult a közös lakókörnyezet így egy pár hét alatt megtalálták álomhelyüket: a György utca 1-es szám alatti sarki üzlethelyiséget. Innen már csak egy lépés volt a letisztult és hangulatos berendezés és a polcok megtömése gusztusos finomságokkal.

Ám ez az üzlethelyiség több, mint egy sarki bolt, Anett és Barka szeretnék, ha az emberek leülnének meginni egy kávét, kicsit lelassulnának és tanulnának egymástól is akár. Jó hír, hogy a kisgyerekes szülőknek sem kell lemondaniuk erről a lehetőségről, hiszen magyar gyerekjáték forgalmazók, készítők tettek azért, hogy a gyerekek boldogan eljátszadozhassanak míg a szülők kávéznak, vásárolnak.

Kövessétek a Dekadelit facebookon és instagramon, és ha tehetitek látogassatok el ebbe a kis csomagolásmentes ékszerdobozba a 16. kerület szívében!

Gondoltad volna, hogy a fenntartható életmód nem egy új keletű dolog? Nézegesd meg, milyen trükköket leshetünk el nagyanyáinktól!