A kókuszolajtól a sminklemosó korongig: 5 csomagolásmentes kozmetikum

Borítókép: A kókuszolajtól a sminklemosó korongig: 5 csomagolásmentes kozmetikum
Lecserélted már a nejlonszatyrot vászonra, otthon főzöl ételrendelés helyett és egy életre elfelejtetted a PET palackot? Szuper! De mi van a szépségápolási szereiddel?

Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy bár rengeteg hölgyismerősöm csökkentené a fürdőszobában keletkező hulladékait, még ha az első lépést meg is teszik, valahogy mégsem jutnak egyről a kettőre. Miközben tapasztalatom szerint éppen ezen a területen lehet igazán könnyen és fájdalommentesen beiktatni a hulladékmentes életmódot.

Az nyilván nem újdonság, hogy az első és talán legfontosabb lépcsőfoka a fürdőszobai hulladékcsökkentésnek, hogy a folyékony szappant és tusfürdőt cseréld le natúr szappanra –amelyeket amellett, hogy csomagolásmentesen is megvásárolhatsz, kíméletesebbek a bőrünkhöz, kevesebb szintetikus anyagot, tartósítószert, illatanyagot, színezéket és felületaktív anyagot tartalmaznak, nem utolsó sorban sokkal tovább is tartanak. De ez csak egy dolog a sok közül, amit ideje lenne már neked is lecserélned. Mutatom, mit mivel váltottam ki annak érdekében, hogy ne termeljek feleslegesen hulladékokat, semmiben ne szenvedjek hiányt és mindeközben még spóroljak is.