Borítókép: Cukorsokk-mentes adventi kalendárium tippek Forrás: Getty

Cukorsokk-mentes adventi kalendárium tippek

Szeretnél kreatív és nem szokványos adventi naptárat készíteni idén, amitől cukorsokkot se kapnak a gyerekek? Összegyűjtöttünk 5 kreatív kalendáriumot, amiben se édesség, se rágcsálnivaló nem kapott helyet!

Tudom, tudom még csak november első hete van, de gondos anyaként már most elkezdem összeszedni a gondolataimat, milyen adventi naptárral szeretnénk indítani az ünnepi szezont.

Felelőtlenül ugyanis bevezettem az adventi naptárat, amikor a kisfiam 2 éves volt és azóta – erre persze :D – emlékszik rá és kérdezgeti, hogy mikor lesz már és mik lesznek benne idén.

Most már két gyerek van a háznál és ugyan a másfél évesem még el lenne nélküle, de ugye nem lehet azt, hogy csak egynek készítek, készülök valamivel. Így idén alaposabban utána jártam a témának, miket is lehetne még készíteni adventi naptár címszóval az idei karácsonyra készülve.

Az adventi naptárunkat én készítettem még négy éve egy kiselejtezett lepedőből, amire ráírtam a számokat (1-24-ig). Ma már biztos nem állnék neki, és ha Te is így érzel, akkor csodás termékeket találsz. Az egyik kedvencem a Rokkadesign adventi naptárja, de a Csipkelengye, Juditja áltál alkotott adventi naptárát én is elfogadnám bármikor. Vele egy interjú is készült a válllakozásáról.

Ha naptár meg van az már félsiker. Én ellene vagyok az édességnek és persze van, hogy belecsempészek egy kis diót vagy mandulát. Eddig nálunk a legnagyobb sikert a duplo darabok jelentették, illetve minden napra volt benne egy mese.

Most, hogy ketten vannak, a terv, hogy egyik nap az egyik bontja ki, másik nap a másik gyerek. Persze ez azt feltételezi, hogy majd emlékeznem kell ki a soron következő és eszerint beletenni a meglepetéseket.

Készítettem egy összeállítást, hogy ha a csokis adventi naptárnál egy fokkal szofisztikáltabb megoldást keresel, akkor innen tudsz szemezgetni.

Kattints a galériára a képekért és tippekért!