Borítókép: 5 étel, ami egészséges, de ha tudatos vagy, nem veszed meg Forrás: Getty

5 étel, ami egészséges, de ha tudatos vagy, nem veszed meg

Egészséges, ráadásul vegán ételek, de mennyire tudatosak környezetvédelmi szempontból ezek a választások? Olvasd el a cikket és nézd meg milyen haza élelmiszerekkel tudod kiváltani a messziről jövő ételeket.

A 21.században már hozzá vagyunk szokva, hogy az év bármelyik időszakában bármit vehetünk és könnyen hozzájutunk a vágyott termékhez. Hiszen a multik polcain ott mosolyog decemberben is az eper, és zöldellve kér a dinnye, hogy tegyük a kosarunkba. De vajon elég, ha egészségesek leszünk tőle vagy a nagy egészet is érdemes nézni?

Mindannyian keressük azokat az egészséges élelmiszereket amik finomak és úgy nevezett ’super food’ kategóriába is tartoznak. Ha szeretnénk tudatosan élni, akkor meg kell tanulnunk mérlegelni és fontossági sorrendet felállítani. Nincsen tökéltes megoldás, de törekedni úgy gondolom mindennap kell, hogy egy fenntarthatóbb bolygót hagyhassunk hátra a következő generációknak.

Hoztam öt ételt, ami köztudottan egészséges, de nem feltétlen tudatos választás, hiszen a termelés és szállítás során hatalmas ökolábnyoma keletkezik ezeknek a termékeknek.

Minden étel után egy alternatívát is bemutatok vagy megoldási javaslatot igyekszem adni.

Kattints a galériára a képekért!