Nyugi, meg tudod csinálni! - avagy hogyan ne görcsölj rá a karácsonyi vacsorára a nagyobb családdal

Borítókép: Nyugi, meg tudod csinálni! - avagy hogyan ne görcsölj rá a karácsonyi vacsorára a nagyobb családdal Forrás: Getty Images
Idén anyósék jönnek hozzátok karácsonyozni? Te is hajlamos vagy ilyenkor azon stresszelni, hogy csak minden jól sikerüljön; az ünnepi menüsort hibátlanul kipattintsd az asztalra? Mindezt lehetőleg úgy, hogy eközben a saját mentális épséged sem szenved csorbát? Elmondjuk, mi mindenre érdemes odafigyelned ahhoz, hogy idegeskedés nélkül megbirkózz a feladattal.

Nem tudom, nálatok mi a szokás, a készülődési „ütemterv”, már ha van ilyen….nekem már attól összeugrik a gyomrom, hogy anyósom ilyenkor már javában a karácsonyi „mi-hol-merrét” pörgeti, az ajándékok egyeztetésén túl a karácsonyi menüt szervezi, osztja a feladatokat; elsősorban rám.

Utóbbira különösen ki vagyok hegyezve, mert mi gyerekkoromban, otthon nagyjából ugyanazokat az ételeket fogyasztottuk az ünnepi asztalnál, mióta az eszünket tudtuk. Őszintén szólva nem is értem, miért kell ennek az egésznek ekkora feneket keríteni, főleg úgy, hogy ismét a járvány egy újabb hulláma is itt csapkod felettünk. Nagy vendégséget nem is tudom, ki mer mostanság tervezni, de nekem például az is bőven elég nagy stressz, ha tudom, hogy „csak” a férjem szülei töltik nálunk a Szentestét. Ami három oltással felvértezve nagyon is esélyesnek tűnik.

Idén viszont nagy elhatározást tettem, csak azért sem fogok rágörcsölni a menüsorra és annak kivitelezésére.

Ebben minden bizonnyal nekem is sokat fognak segíteni a következő tippek; amiket a család és a saját mentális épséged megőrzésének érdekében szerintem mindenképp érdemes lenne megszívlelned. Én azon leszek.

4 tipp, hogyan ne gyűrjön maga alá a karácsonyi menüsor elkészítése