Fejeden ugrál a gyerek? Segíthetnek a kiprintelhető foglakoztató lapok

foglalkoztató,gyerek Forrás: Getty Images
Vannak pedagógusok, akik azt mondják, hogy a kiprintelhető foglalkoztatók „nem sportszerűek” vagy „megúszósak”, mint a rajzfilmvetítés a gyerekeknek, de szerintem nincs igazuk.

Ezek a többek között a Pinteresten található feladatok nagyon is hasznosak, ráadásul speciális irányokban is erősítheted a gyerekek olyan készségeit, amelyek jól jönnek például az írás és matematika órákon. És jól jönnek a karanténban, amikor valami hasznos dologgal szeretnéd lekötni őket. Mert ezek között a foglalkoztatók között nemcsak olyanok vannak, amiket a bankok és az éttermek gyerekfoglalkoztató sarkaiban láthatsz a kis ikeás asztalkákon, hanem komoly, kreativitást fejlesztő gyakorlatok is, amelyek iskolai munkafüzetekben is helyet kaphatnának. A feladatok különböző szintűek, az óvodás kicsoportos szinttől egészen a tíz éves gyerekekig mindenféle feladattipussal tanulhatnak játszva a gyerekek.

foglalkoztató,vírus,karantén
Katicás foglalkoztató - karikázd be azokat a katicákat, amelyeken ugyanannyi pötty található, mint a sor elején!

Ott vannak például az újragondolt klasszikusok – ilyenek az öltöztető babák –, de akasnak a környezetismerettel kapcsolatos tudást fejlesztő lapok is, mint például kösd össze az állatokat a megfelelő élőhelyükkel. A térérzékelés is fejleszthető mondjuk eg kis hajó elemeinek összeillesztésével. Az arc érzelmeit kifejező gyakorlatok ugyan inkább kiscsoportos játéknak tűnnek, de mivel angolul is olvasható hogy milyen kedélyű a fejecske, így nyelvtanulásnak sem utolsó. Ha sorban adogatod otthon ezeket a feladatokat a gyereknek, meglátod, annyira megszereti őket, hogy ő maga fogja kérni, csak győzd majd festékpatronnal.

foglalkoztató,karantén,koronavírus
A Vakáció és a Nyitnikék a rendszerváltás előtti idők legendás foglalkoztatói

A papírokat le is fűzheted, elrakhatod emlékbe, mint egy afféle naplót. És akiknek eszükbe jut ezekről a foglalkoztató lapokról gyerekkorunk Nyitnikék és Vakáció című rejtvényekkel és labirintusokkal és szöveges feladatokkal teli nyári és tavaszi szünetekre ajánlott munkafüzetek, nos azoknak is igazuk van. A Pinteresten található nyomtatásra váró lapok hasonlóak azokhoz a feladatokhoz, amiket gyerekkorodban oldottál meg, így eggyel több ok arra, hogy adj feladatokat a gyereknek a karantén-suliban – akár óránként.

Hétköznapok a cseppet sem hétköznapi koronavírus idején: