Igen, irtó nagy kupi van a házunkban! Na és? – Egy elfoglalt anyuka válasza az őt ért sértegetésekre

Borítókép: Igen, irtó nagy kupi van a házunkban! Na és? – Egy elfoglalt anyuka válasza az őt ért sértegetésekre Forrás: distractify
Vajon mások jobb anyák lennének nálam? Nem hinném!

Pár napja egy igazán elgondolkodtató poszt kering a neten, amit egy elfoglalt és egyben igen felháborodott anyuka írt, mintegy visszavágásként az anyákat megszégyenítő nőtársainak. Azt mondja, hogy mostanában folyton olyan negatív megjegyzésekbe fut bele a való életben és a neten, amelyekkel a nők már-már megsértik egymás "felségterületét". Nevezetes bba szólnak bele, hogy a friss vagy akár többszörös édesanyák hogyan nevelik a gyereküket, mit adnak nekik enni, vagy éppen mennyire tiszta az otthonuk, ahol a gyerek nap mint nap játszik.

Barátnőim! Van itt valami, ami már jó ideje nyomja a lelkemet! A házunk sosem tiszta. Tényleg soha. Vannak gyerekes barátaim, akiknek mindig makulátlan az otthona. Vajon jobb anyák, mint én? Nem hinném. Én jobb anya vagyok náluk? Azt sem hiszem
írja az egyébként íróként dolgozó anyuka.

Girlfriends, I got to get something off my chest. My house is never clean. Like ever. I have friends (with kids) whose...

Posted by The 21st Century SAHM on Wednesday, July 19, 2017
Én például minden nap edzek. Vannak anyuka ismerőseim, akik még életükben nem mozogtak. (Persze ha a kölykök utáni rohangálás nem számít bele.) Ez vajon bármelyikünket jobb anyává teszi? Hát nem.
Egy barátnőm otthon, kádban szült. Én kórházban, az "epidurális tündér" segítségével. Mindketten remek anyák vagyunk.
Néha megiszom egy pohár sört vagy bort, még a gyerekeim előtt is. A szomszédunk rá sem néz az alkoholra. Én állandóan kiabálok. A barátaink hulla nyugis, csendes szülők, gőzöm sincs, hogyan csinálják, de tisztelem őket. Mindannyian szuper anyák és szülők vagyunk.

A sor pedig hosszasan folytatódik a háztartásbeli, a dolgozó anyákról, az egyedülállókról, azokról, akik gyerekkel és gyerek nélkül is szeretnek nyaralni menni, és ott vannak azok is, akik spontán ajándékként tekintenek a nyári programokra, és azok is, akik minden egyes másodpercet előre beosztanak különféle táblázatokban. Kitér a vallási különbözőségekre vagy akár arra is, hogy valaki engedi tévézni a gyerekét vagy sem, és még arra is, hogy az sem gáz, ha valaki csupa organikus kajával tömi a gyerekét, és az sem, ha mindig megengedi neki a csokit, cukrot, csipszet. Végül a levelét így zárja:

Szóval mit szóltok hozzá? Lehetne, hogy végre lemásszunk az előítéletek hegyének legtetejéről és inkább támogassuk egymást? Mert igen, az anyaság kemény dió! De mind jó munkát végzünk, bárhogyan tegyük is azt. Hát nem lenne óriási dolog összetartani?

Íme egy vicces képregény arról, hogy mi mindennel küzdenek meg egy átlagos napon az anyukák, és hogy ennek ellenére mit gondolnak róluk a kívülállók!