Itt egy lista azokról a zöldségekről, amelyeket a legjobb nyersen fogyasztani

zöldségek,nyers zöldségek,raw étrend
Forrás: pinterest

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

N

Néhány fajta vitamin sajnos kiveszik az ételből, ha az hő hatásának van kitéve. Ha szívesen kipróbálnád a most oly divatos raw vagyis nyers diétát (ha máshogy nem, részlegesen), mutatjuk melyik zöldségeket érdemes ebben a formában fogyasztanod.

Vannak zöldségek, amelyeket érdemes megfőzni, hogy növeljük a tápanyagtartalmukat, másrészt nyilvánvaló, hogy legtöbbjüket nyersen a legjobb fogyasztani. Ha vitamindús ételekre vágysz, ne főzd vagy süsd a zöldségeket, inkább párold, de még jobb, ha nyersen kajálod őket. Míg a paradicsomot, uborkát, hagymát vagy paprikát gyakran eszünk szendvicshez vagy keverjük őket salátákba, addig számtalan olyan zöldség van, amit eddig valószínűleg eszedbe sem jutott nyersen elfogyasztani. Pedig kellene!

Ha tudnád mennyi vitamin és hasznos tápanyag tűnik el a hőkezelések hatására, többek között a C-vitamin, a B1-vitamin és jó néhány hasznos enzim is

- írja a StethNews.
nyers zöldségek,egészséges táplálkozás,nyers diéta,nyers étrend
forrás: pinterest
Számtalan remek étel készülhet nyers zöldségekből: levesek, tekercsek, saláták vagy akár ''főzelékek''.

Fontos tehát, hogy tudd mit, hogyan érdemes elkészítened vagy azonnal fogyasztanod. Következzen most egy listát azokról a zöldségekről, amelyek az egészségre gyakorolt pozitív hatásuk miatt érdemes lenne inkább nyers formában fogyasztanod:

jalapeno paprika, gyömbér, kaliforniai paprika (sárga, piros és zöld), kelkáposzta, fejes saláta, zeller, fokhagyma, spenót, hagyma, paradicsom, cukkini, rukkolával, bok choy, brokkoli, kelbimbó, fejes káposzta, karfiol, vízitorma, cékla, spárga, padlizsán, nyári tök, burgonya, uborka, csicsóka, édesburgonya, sütőtök, zöldbab, kukorica, borsó

Most pedig következzenek azok a hasznos tápanyagok, amelyek hőkezelés hatására elvesznek vagy legalábbis jócskán csökkenek a zöldségekben.

Nézd meg a galériánkat> 5 kép
Hasznos vitaminok és tápanyagok a zöldségekben

Elsőre talán elképzelhetetlen, hogy brokkolit, karfiolt vagy tököt nyersen egyél, de ha az egészséged szempontjából nézed a dolgokat, akkor érdemes kipróbálni. És nézd na jó oldalát: így jóval kevesebb időt kell majd töltened a konyhában.

A lényeg persze az, hogy minél többféle zöldséget és gyümölcsöt egyél, függetlenül attól, hogyan fogyasztod el őket – főzve, sütve vagy nyersen. De törekedj rá, hogy időközönként ne csak hőkezelve edd őket, hanem nyersen is!

Tovább olvasok
13 híres ember, aki vitatható külsővel érkezett a reptérre

A hírességeknek nem csak a vörös szőnyegen kell tündökölniük. A papparazzik bármikor lencsevégre kaphatják őket és erre mindig készen kell állniuk – még utazás közben is.

Mennyire vagy felnőtt? Teszteld magad

Kőkeményen tartod a kezedben az életed vagy most is szalad a lakás? Válaszolj néhány egyszerű kérdésre és tudd meg, hogy milyen mélyen jársz már benne a felnőttkorban.

Milyen távolságra ideális lakni a rokonaidtól?

Nem jó, ha messze van a család, de úgy tűnik, az sem, ha túl közel...

Tejmentes, kalóriaspórolós csokis puding

Mesterséges adalékanyagok nélkül is isteni pudingot készíthetsz, ráadásul ez egy olyan desszert, ami egy fogyókúrába is nyugodtan beilleszthető.

Szuper a növényi étrend, de vigyázz, mert nélkülözhet egy létfontosságú tápanyagot

Egyre többen választják ezt a fajta táplálkozást az egészségük vagy a húsfogyasztás visszaszorítása miatt. Arra viszont érdemes figyelni, hogy a legfontosabb tápanyagokat bevidd a szervezetedbe, ha ugyanis ez nem történik meg, akkor a növényi étrend bizony káros is lehet.

Mi a különbség a faszenes és a gázgrill között?

Amikor mi még boldogan sütöttük a húst és a zöldséget a faszenes grillen, addig Amerikában és Kanadában már tombolt a grillforradalom. Noha nálunk egy ideig megrekedt a grillevolúció, manapság már egyre több gázüzemű grillsütő kígyózik be az országba és lopja be magát az emberek szívébe. Ez a fejlődés pedig nemcsak új grillsütőket, hanem új és kifinomult grillezési módszereket, technikákat és recepteket is magával hozott.

Hét hasznos tipp, hogy ne kelljen pazarolnod az ételt

Az ételpazarlás elképesztő méreteket ölt világszerte. Már a termelői, az elárusítói és a vendéglátói szektorban is óriási mennyiség végzi a szemétben, de nem is beszélve a háztartásokról – pedig otthon is rengeteget tehetnénk, hogy ez ne így legyen.

Napi horoszkóp szeptember 20.: a Kosok nagylelkűségük miatt népszerűek, a Skorpiók komoly rejtélyt fejthetnek meg

A hét utolsó munkanapjára is izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem