Hűtsd magad kánikulában eperrel és quinoával

egészséges táplálkozás,eper
Forrás: instagram.com/hazel.and.blue

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Í

Ízkavalkád, amit érezni fogsz, ha ezt a salátát megkóstolod: citromos öntettel, friss fűszernövényekkel, quinoával, kecskesajttal és édes eperrel készült. Minden hozzávaló magas tápanyagtartalmú, egészséges alapanyagok közül való!

A runnersworld.hu cikke.

A receptet, Linsey Corbin profi triatlonista, amatőr séf állította össze, kifejezetten olyan helyzetekre, amikor tápláló, de pillanatok alatt elkészíthető fogásra van szükség. A quinoa igazi szuperétel a sportolók számára: kiváló fehérje- és komplex szénhidrátforrás, tökéletesen illik a hosszú edzések előtti feltöltéshez és a mozgás utáni regenerációhoz. Az alapanyagok jól helyettesíthetőek más hasonló funkciót betöltő élelmiszerekkel. A mogyoró például dióra vagy mandulára cserélhető, a kecskesajt fetára, a quinoa kölesre, árpára, az eper pedig bogyós gyümölcsökre.

eper,kecskesajt,saláta,egészséges táplálkozás,sporttáplálkozás
forrás: instagram.com/hazel.and.blue

Hozzávalók 4 főre


Öntet:
2 evőkanál olívaolaj
½ citrom leve
2 teáskanál fehérborecetet
2 teáskanál méz, agavé vagy juharszirup
Só és bors ízlés szerint

Saláta:
1 ½ csésze quinoa, főzve és lehűtve
3 csészényi zöld salátalevél (madársaláta, rukkola, spenót, egyéb vegyes zöld levél)
1 csésze pörkölt, apróra vágott mogyoró
1 ½ csésze szeletelt eper
½ csésze retek, vékonyra szeletelve
¼ csésze friss tépett bazsalikom
¼ csésze friss tépett menta
10 dkg friss kecskesajt morzsolva

Elkészítés:
Öntet: a hozzávalókat keverd össze, ízlés szerint sózd, borsozd.
Saláta: egy nagy tálban keverd össze a quinoát, a zöldeket, a mogyorót, az epret, a retket és a fűszereket. Add hozzá az öntetet és a kecskesajtot és ismét keverd át.

Kiegészítő megjegyzések:

  • 1 csésze leöblített quinoát 2 csésze forrásban lévő vízhez öntsd, takarékon kb. 15 percig kell főzni. További 15 percig hagyd állni, ha teljesen kihűlt mehet a hűtőbe, ebből az adagból jóval több lesz, mint ami ehhez a 4 főre tervezett salátához kell. A többit pár napon belül használd fel.
  • Olajos magok pirítása: közepes hőmérsékleten, száraz serpenyőben pirítsd, alkalmanként át kell keverni, míg aranybarna nem lesz. Kisebb magok esetén ez 1 percnél nem hosszabb, nagyobb szeműeknél kb. 2 perc. Könnyen odakap!
  • Ha ehhez a salátához raksz még egy szelet grillezett lazacot, 10-es skálán 10 ponton érő fogást kapsz!

EZEK a dolgok is a regenerációt segítik:

Nézd meg a galériánkat>3 kép
Mentális regeneráció futás után
Tovább olvasok
Kép
Fahidi Éva: A covid mint régi ismerős

Amikor egy buzgó újságíró megkérdezte tőlem: mi volt a legszörnyűbb a soában, „minden” – mondtam derűsen, mert a kérdés ilyetén történő felvetésén valóban csak derülni lehet.

Kép
Hogyan dobd fel a lakást pár apró változtatással?

Míg nyáron a világos, könnyű textíliáké a főszerep, addig az őszi-téli szezonban a vastagabb, puhább anyagokat és meleg tónusú dekorációkat érdemes előtérbe helyezni. Erre buzdítanálak most téged is, hiszen ebben az időszakban még fontosabbá válik, hogy otthonod kellőképpen kikapcsolhasson.

Kép
Elmondom, hogyan őrizzük a házasságunkat a férjemmel 3 gyerek mellett

A hamarosan megjelenő nyomtatott lapszámban azt a költői kérdést teszem fel a cikkemben, hogy „neked a férjed az első vagy a gyerek?”. Előrebocsátom, a pszichológusok azt javasolják, hogy – többek között a gyerekek érdekében! – a házasságodat tedd az első helyre. Te képes vagy erre? Egyáltalán hogyan lehetséges? Ismerősöm, Smohayné Simon Gyöngyvér elmeséli, hogyan csinálja – a férjével együtt.

Kép
A saját esküvőmön ismertem meg életem szerelmét, aki nem a vőlegényem volt

Azért a többségünk úgy készül a saját esküvőjére, hogy aznap élete szerelmének mondja ki a boldogító igent, fogad örök hűséget, megy bele a jóban-rosszbanba, holtunkiglag, holtáiglan. Eszter is így kelt fel azon a fülledt, nyári, szombati napon, amikor szentül meg volt győződve arról, hogy pár óra múlva ahhoz a bizonyos nagy Ő-höz megy hozzá. De nem. A nagy Ő ugyanis ott várta őt a saját lagziján, a vendégek között.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem