Nyári bakancslistám: 14 dolog, amit idén tényleg kipipálok

Borítókép: Nyári bakancslistám: 14 dolog, amit idén tényleg kipipálok Forrás: Getty Images
Soha életemben nem készítettem még „bakancslistát”. Most elmesélem, miért éreztem mégis szükségét, hogy értelmes tartalommal töltsem meg az idei nyarat, és miket tervezek egészen pontosan. A bakancslistám nem utazásról szól, hanem bármilyen helyszínen megpróbálom ezeket alkalmazni, ahol csak tudom.

Szeretem a listákat; segítenek abban, hogy perspektívát kapjanak a mindennapjaim, hogy ne kelljen a tennivalóimat észben tartani és a teendőlistáimnak köszönhetően nagyon sokat fejlődtem produktivitás tekintetében is. De a szabadidőmet még sosem terveztem meg ilyen módon; noha számos “hobbim” van és igyekszem mindent elkövetni, hogy kiélvezzem az értékes perceket, eddig még nemigen “ütemeztem be” hónapokra előre ezeket az élvezetforrásokat.

Most azonban elérkezett egy újabb nyár, az én életemben immár a sokadik, és emlékezni szeretnék rá. Nem csak arra, hogy hol nyaraltam meg ilyenek, hanem arra is, hogy milyen érzés volt megkóstolni az első spagettit, ami a saját készítésű paradicsomszószomban úszott vagy először eljátszani a Shape of You-t ukulelén. Nem tudom, miért pont most jött rám ez a késztetés – biztos öregszem, és nem szeretném, ha észrevétlenül elhúznának a fejem fölött a pillanatok. És azért is szántam el magam most a bakancslistára, mert szeretnék megtanulni kicsit hosszabb távra tervezni. Nem csak aznapra vagy arra a hétre, hanem néhány hónapra. És mi mással kezdeném, mint élvezetes dolgok betervezésével? Na. Csapjunk bele.