9 növényi fehérje, amikkel garantáltan jól fogsz lakni

vegán,diéta Forrás: Getty Images
Vegán életmódot folytatsz, esetleg csak törekszel arra, hogy minél több növényi fehérjét egyél az állati helyett? A tévhitekkel ellentétben így is jól lehet lakni, pláne, ha a következő ételeket előnyben részesíted.

A runnersworld.hu cikke.

Egyre több sportoló, beleértve a futókat is vált vegán életmódra, ám nem könnyű ilyen étkezés mellett kigondolni, melyek azok a hozzávalók, amikkel biztosítani lehet a szervezet számára a megfelelő fehérjebevitelt, melyek azok az ételek, amik energiát adnak és jól is lehet lakni tőlük.

Sarah Schlichter és Casey Seiden táplálkozási szakemberek szerint megvannak azok a vega és vegán ételek, amik hasonlóan telítettség érzetet nyújtanak, mint az állati eredetű élelmiszerek. A kulcs két fontos tápanyag, ezek a rost és a fehérje. A rostok segítnek a teltségérzet fenntartásában, mert ezeket tovább tart megemészteni, hosszabb ideig maradnak a gyomorban, és hosszabb ideig keltik a jóllakottság érzését.

A fehérjét is sokkal több időbe telik megemészteni, mint az egyszerű szénhidrátokat, ezért ezek is nagyban hozzájárulnak a telítettség érzethet.

Mutatunk is olyan ételeket, amik tökéletesen beilleszthetők a növényi étrendbe, és amik hosszú ideig biztosítják a jóllakottság érzését!