Miért is ne lehetne növényi alapú a palacsinta és a gofri?

Borítókép: Miért is ne lehetne növényi alapú a palacsinta és a gofri? Forrás: Fa Barboza/Usplash
Ez a vegán alaptészta hajdina liszttel és banánnal készül, egy kevés fahéjjal és vaníliával. Hidd el, megér egy misét!

A vegán brownie és bundáskenyér után most következzen egy újabb egészséges recept, amibe tojás helyett banán kerül, de helyettesítheted akár almapürével is, mindkettővel remekül működik!

Vegán alaptészta

Hozzávalók

  • 1 csészényi hajdina liszt
  • ¼ csészényi teljes kiőrlésű tönkölybúza
  • 1 tk. sütőpor
  • ½ tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 250 ml szója-, vagy mandula ital
  • 2 érett banán (pépesítve)

Elkészítése

Keverd össze a hozzávalókat egy nagy tálban addig, míg homogén masszát nem kapsz.

Palacsinta

Enyhén kenj meg egy serpenyőt kókuszolajjal és melegítsd fel, majd mérj ki egy adagot a palacsintából és süsd addig míg apró lyukak nem keletkeznek a tésztában, ezután fordíts meg és süsd aranybarnára.

Gofri

Kend ki a grillsütő lapját egy kevés kókuszolajjal, majd süsd benne a tésztát addig, míg aranybarna nem lesz.

8 étel, amiről nem is gondolnád, hogy nem vegán