Miért is ne lehetne növényi alapú a palacsinta és a gofri?
Forrás: Fa Barboza/Usplash
Ez a vegán alaptészta hajdina liszttel és banánnal készül, egy kevés fahéjjal és vaníliával. Hidd el, megér egy misét!
A vegán brownie és bundáskenyér után most következzen egy újabb egészséges recept, amibe tojás helyett banán kerül, de helyettesítheted akár almapürével is, mindkettővel remekül működik!
Vegán alaptészta
Hozzávalók
- 1 csészényi hajdina liszt
- ¼ csészényi teljes kiőrlésű tönkölybúza
- 1 tk. sütőpor
- ½ tk. őrölt fahéj
- 1 tk. vanília kivonat
- 250 ml szója-, vagy mandula ital
- 2 érett banán (pépesítve)
Elkészítése
Keverd össze a hozzávalókat egy nagy tálban addig, míg homogén masszát nem kapsz.
Palacsinta
Enyhén kenj meg egy serpenyőt kókuszolajjal és melegítsd fel, majd mérj ki egy adagot a palacsintából és süsd addig míg apró lyukak nem keletkeznek a tésztában, ezután fordíts meg és süsd aranybarnára.
Gofri
Kend ki a grillsütő lapját egy kevés kókuszolajjal, majd süsd benne a tésztát addig, míg aranybarna nem lesz.