Kiderült a tudományos oka, miért van gyakrabban migrénje a nőknek

migrén,fejfájás Forrás: Getty Images
Bár a férfiak nagyon tudnak szenvedi egy-egy náthától is, fogadjunk, hogy migrén miatt panaszkodni te sem gyakran hallod őket.

Ha valaha volt már migréned, tudod, mennyire fájdalmas, és milyen nehéz tőle megszabadulni. Csúnyán tud hasogatni a feje a migréneseknek, és akár még hányingerrel és szemfájdalommal is társulhat. Talán észrevetted már, hogy a nőket sokkal gyakrabban érinti ez az alattomos betegség, mint a férfiakat.

Egyelőre nem sikerült megállapítania még a kutatóknak, hogy mi okozza pontosan a migrént, és mitől függ, milyen gyakran fordul elő, de egy okot már biztosan felvettek a listára, és ez az ok pedig el is árulja, miért migrénesebbek a nők, mint a férfiak.

Kiderült ugyanis, hogy az ösztrogén felelős sokszor a migrén kialakulásáért, ezek a hormonok pedig a nőkben fordulnak elő nagy mennyiségben. Ha valakinek az ösztrogén szintje igazán magas, gyakran lehet migrénje.

A kutatók megállapították, hogy a nők háromszor hajlamosabbak az ösztrogén miatt a migrénre, mint a férfiak, és sajnos egyelőre nincs ellene megoldás sem, és hozzátették, a nőknek ráadásul még jobban is fáj, mint a pasiknak.

A férfiaknak még egy okból szerencséje van migrén ügyben: kimutatták, hogy a tesztoszteron hajlamos csillapítani a fejfájást, azaz ha a férfiakban fájfájás közben termelődik egy kis tesztoszteron, máris kevésbé fáj majd a fejük.

A migrénesek sokat hallhatják, hogy fontos a hidratálás, és ez így is van: igyekezz sok, vízben gazdag gyümöcsöt és zöldséget fogyasztani. Olvasd el, melyek ezek.