Ennyire egyszerű: minél több a női főnök, annál sikeresebb a vállalkozás

Ennyire egyszerű: minél több a női főnök, annál sikeresebb a vállalkozás
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A nők és férfiak közti egyenlőség nem csak emberjogi, de gazdasági szükségszerűség is, hangzott el a Nők az energiaiparban konferencián Budapesten, ahol felszólaltak női és férfi CEO-k, valamint a budapesti brit nagykövet is.

Az olaj-, energia-, földgázvállalatokról az a közkeletű vélekedés járja, hogy nem nőknek való vidék. „Túl magas a versenyszellem”, „Ahogy a fiamat nem adnám ápolónőnek, a lányomat se mérnöknek”, sőt, „Fehér blúzban és magas sarkúban nehéz lenne ellátogatni az olajmezőre”, idézi gyakori ellenvetéseket a nők jelenlétét illetően Beck Zsófia, a Boston Consulting Group budapesti igazgatója előadásában. A közép-kelet európai régióban kisebb a nyitottság arra, hogy nőket is elismerjenek a magasabb pozíciókban; Beck Zsófia egy mondást is idézett, miszerint...

a nők olyanok, mint az oxigén. Minél magasabbra jutsz, annál kevesebb van belőlük

A pesti Mariott hotelben rendezett konferencián, amelynek a Budapest Energy Summit rendezvénysorozat külön napot szentelt december 6-án, az is kiderült, hogy az energiaiparban a vezető posztokon ülő nők aránya még csak egy-két országban haladja meg a 30%-ot Közép-Kelet-Európában. Ez azért is feltűnő, mert az oktatásban nagyon jók a mutatók a nemek arányát illetően a térségben. Pedig a női munkavállalók általában keményebben dolgoznak, rugalmasabbak és nyitottak az innovációra, hangsúlyozta egy másik előadó, Harmati György, az Energen igazgatója. Valahogy mégis nehezen jutnak előre, nem mernek igent mondani a kínálkozó lehetőségekre, nem mernek kellő mértékben előléptetésért folyamodni vagy fizetésemelést kérni, pedig a képességeik és a kvalifikációjuk meglenne hozzá. Ezt már Emília Mamajová, egy cseh befektetőcég, az Equity Investments igazgatója mondta. Az sem teszi kedvezőbbé a női munkavállalók helyzetét, hogy a közép-kelet-európai munkaerőpiac kevésbé flexibilis, mint a nyugati, ritkábban biztosítják például a munkaadók a részmunkaidő lehetőségét.

Olajvállalatból energiavállalat

A vezető beosztású nők nagyobb jelenlétére az energiaiparban azért is nagy szükség lenne, mert az energiaszektor óriási támadásoknak van kitéve a globális felmelegedéssel összefüggésben, és gyökeres kihívások előtt áll. Egy magára valamit adó energiavállalat elkötelezett a párizsi klímaegyezmény, a széndioxid-kibocsátás csökkentése mellett és több területen is komoly áldozatokat kell hoznia például a megújuló energiaforrásokra való átállás érdekében, magyarázta Bujdosó Andrea, aki az első nő a Schell Hungary igazgatósági elnöki székében. A Schell például már nem is olaj-, hanem energiaipari vállalatként definiálja magát, és évek óta buzgón igyekszik felhívni a figyelmet az alternatív energiaforrások jelentőségére. Például ebben a videóban, amely Jennifer Hudson, Pixie Lott, Luan Santana, Yemi Alade és Monali Thakur közreműködésével készült.

Sokféleségre szükség van, de hogy érjük el?

A konferencián többen is hangsúlyozták, hogy nem csak a nők és a férfiak nagyobb esélyegyenlőségére van szükség ebben az iparágban, hanem általános diverzitásra, hogy a vállalatok irányító testületeiben különböző korú, származású, bőrszínű, testi adottságú és nemű emberek egyaránt helyet kapjanak. Ugyanakkor a nemek közötti egyenlőség ezen a téren egy fontos első lépés lenne. Iain Lindsay, Britannia magyarországi nagykövete például arról számolt be, hogy az Egyesült Királyságban milyen kormányzati lépéseket tettek a nők és a férfiak esélyegyenlőségéért: többek közt kötelezővé tette, hogy a nemek közti bérszakadékkal kapcsolatos adatokat rendszeresen közzétegyék a vállalatok. „Ami mérhető, az menedzselhető és ami közzétehető, az még jobban menedzselhető” – állapította meg a nagykövet, aki szerint hazájában fontos lépések történtek Emma Watson és az UN Women #heforshe kampánya mellett olyan erőfeszítések formájában is, amelyek a tudományokat népszerűsítették kifejezetten az általános iskolás lányok körében, hogy a nők bátrabban orientálódjanak a mérnöki és/vagy informatikai pályák felé.

Tovább olvasok
A pórusokat nem lehet összehúzni – és további bőrápolási hiedelmek

Az arcápolással kapcsolatos legelterjedtebb hiedelmek, szófordulatok nyomába eredtünk, hogy kiderítsük, valóban jól tudjuk-e, amit tudni vélünk.

Napi horoszkóp június 24.: a Bikák igaz barátként állnak valaki mellé, az Oroszlánok csakis nagy volumenű dolgokban gondolkodnak

A hét első napján is érdemes elolvasnod a horoszkópod, hisz a csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek!

Lillafüred az ékszerdoboz- szerkesztőink ajánlják kedvenc belföldi úti céljukat (3. rész)

Ez az a hely, ahova bárhány alkalommal szívesen visszatérnék. Gönczy Andrea Viktória, divatszerkesztő írása

11 tipp, hogy az anyagcseréd a fogyásnak kedvezzen

Az anyagcsere az életkorral lassul, és ez egészségügyi porblémákkal, hízással járhat.

Itthon, édes itthon: a legjobb belföldi úticélok az egész családnak akkor is, ha csak 1 napotok van

Nyáron itt is meleg van, minek külföldre kacsingatni, inkább járjátok végig a családdal a legjobb strandokat, a legizgalmasabb játszótereket, pöfögjetek a legkedvesebb kisvasutakon és váltsatok jegyet a leghűsítőbb hajótúrákra.

Melyik jóképű herceget szánta neked a sors? Teszteld magad

Kislánykorunkban mind arról álmodoztunk, hogy egyszer értünk jön egy herceg, aki természetesen magas, karcsú, szőke vagy fekete, cserzett bőrű és remekül lovagol. Azóta felnőttünk… vagy mégsem? Lássuk.

Lackfi János: Rózsaszín borotvák, védelmi pénzek

Neeeem és nem akarok rózsaszín borotvát használni! Nem mintha azt gondolnám, hogy attól férfi valaki, milyen színű műanyag vacakkal húzza le a borostáját. Sosem voltam a túlzásba vitt nemi jellegű színszimbolika híve. Fárasztottak a nénikék, akik nem tudták értelmezni egy lányon a kék vagy zöld rugdalózót.

Hollywood aranykorában pokoli nehéz volt melegnek lenni

Rejtőzködés, látszatházasságok, némán szenvedő férjek és feleségek, kegyetlen stúdióproducerek – így nézett ki egy hollywoodi filmsztár élete a kezdetektől fogva... igazából majdnem napjainkig.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem