Nemrégiben gördült le a gyártósorról a 750 ezredik JCB kotró-rakodó

JCB,kotró-rakodó,terra-world.com
Forrás: terra-world.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

N

Nem túl sok munkagépgyártó büszkélkedhet azzal, hogy túl van a 750 ezredik kotró-rakodó gyártásán. A JCB viszont ezt a nem akármilyen tettet hajtotta végre a közelmúltban, megsüvegelendő teljesítményt letéve úgymond az asztalra.

A komoly mérföldkő előtt tisztelegve külön cikket szentelünk tehát a neves brit manufaktúra történetének, kiemelve a JCB kotró-rakodók folyamatos evolúcióját.

Komoly mérföldkő a brit JCB történetében

A brit gyártó első megalkotott kotró-rakodó gépe nagyjából 70 évvel ezelőtt került piacra, mostanra pedig odáig jutott a vállalat, hogy a 750 ezredik kotró-rakodó gyártását is sikerült abszolválni.

A cég alapítójának számító Joseph Cyril Bamford nevéhez fűződik egyébként az első rakodó gém, valamint a hátsó kotró gém előnyeinek egyetlen eszközben történő ötvözése. A gyártás első teljes esztendejének az 1954-es év bizonyult, amikor szám szerint 35 példány kelt el a piacon.

Ma pedig több kontinensen is zajlik egy időben a gyártás, a JCB munkagépek pedig világszerte végeznek megbízható munkát.

Pontosan melyik géptípusba tartozott a 750 ezredik legyártott példány?

A JCB kínálatában a legmodernebb munkagépnek számító modell, a 3CX volt a 750 ezredik gyártósorról legördülő darab. A brit manufaktúránál természetesen megadták a különleges esemény módját, ugyanis a szóban forgó példány különleges festést is kapott.

Ha azt vesszük alapul, hogy az 500 ezredik kotró-rakodó legyártása 2012 decemberében történt meg, akkor nem is beszélhetünk akkora időtávról. Exponenciálisan növekszik tehát a JCB kotró-rakodók iránti kereslet, a gyártósoron alkalmazott innovatív megoldások pedig csak további előrelépést jelentenek a gyártókapacitás terén.

A modernkori JCB kotró-rakodók sajátosságai

Kiemelkedő teherbírás, masszív és megbízható teljesítmény, egyenetlen talajon automatikus kitalpalás és nem utolsó sorban költséghatékony működtetés jellemzi a legújabb generációs JCB kotró-rakodókat.

Ezekhez a tulajdonságokhoz társul még a könnyű kezelhetőség, a kiemelkedő mozgékonyság és az ebből fakadó hatékonyság. A JCB kotró-rakodókat bátran be lehet vetni építkezéseken, földmunkáknál vagy komolyabb volumenű építő vagy tereprendező projekteknél.

Ezen sajátosságok ismeretében bizony nem valószínű, hogy a gépek iránti kereslet drasztikusan le fog csökkeni az előttünk álló években. A gazdasági körülményektől függetlenül szükség lesz ugyanis a termelést kellő hatásfokkal támogató, ugyanakkor a felhasznált üzemanyaggal takarékosan bánó gépekre.

Egy-egy ilyen munkaeszköz viszonylag gyorsan megszolgálja az árát, nem kevés hasznot termelve így a tulajdonosának.

terra-world.com

Tovább olvasok
Kép
A négygyermekes Szántó Cecília őszinte festményei az anyaságról

Négy fiú mellett kinek van ideje hobbira? De formáljuk át a kérdést: kinek ne lenne szüksége négy gyerek mellett valami olyan alkotó tevékenységre, ami kikapcsolja, feltölti, ami csak az övé?

Kép
5 szín az otthonodban, ami rossz hatással lehet az egészségedre

Otthonunk színeinek megválasztásakor a többségnek általában nem jut eszébe, hogy milyen hatásal tud lenni a szervezetünkre egy-egy szín.

Kép
Híres nők kedvenc szépségápolási szerei 7000 forint alatt

Gyakran irigykedünk a hírességeket elnézve, miközben azt mantrázzuk: oké, de nekik könnyű, van pénzük saját edzőre, plasztikai sebészre, fodrászra, sminkesre, na meg luxusmárkák szépségápolási termékeire. De vajon tényleg minden csak pénz kérdése?

Kép
A hét leggyakoribb hiba, amit egy szobanövény-tulajdonos elkövethet

Fonnyadt a növényed? Szívfacsaró látvány, főleg mostanában, amikor több időt töltünk otthon, mint valaha. Mondanom sem kell: nem érdemes feladni, van megoldás.

Kép
A férjem megmondja a tutit, pedig én csak egy ölelésre vágyom

Tegnap kiborultam egy apróság miatt. A férjem nem értette a reakciómat, és ezen még jobban kiborultam.

Kép
Nem menstruál és eredetileg legénybúcsúkra szánták – mennyi mindent nem tudtunk rólad, Barbie

Évtizedeken keresztül rengeteg vita és pereskedés tárgya volt, mégis közel 60 éve a játékpiac egyik legkelendőbb terméke. Barbie sokkal több annál, mint holmi csinos öntőformából kikerült műanyag. Elmondjuk, miért!

Kép
A férjem és én összejárunk az exférjemmel és a feleségével

Vasárnapi ebéd. „Ideadnád, kérlek, a salátát?” Idill. Tőlem balra a férjem, jobbra a volt férjem. Velem szemben a volt férjem új felesége.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem