Öt hónapig nem vettem észre, hogy terhes vagyok

Öt hónapig nem vettem észre, hogy terhes vagyok
Forrás: Fotó: Unsplash/Olliss

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

Aztán egyszer csak valami furát éreztem, mintha valami mozogna a hasamban.

8 év után szakítottunk a pasimmal. Szerettünk volna gyereket, de nem akart sikerülni. Nehezítő tényező volt, hogy a menstruációm elég rendszertelenül jött meg, és bár használtunk ovulációs tesztet is, mégsem estem teherbe.

Ez sajnos rányomta a bélyegét az utolsó együtt töltött hónapjainkra is, míg végül úgy döntöttünk, hogy nem esszük, nem gyilkoljuk egymást tovább. Ha egymással nem megy, ha együtt nem sikerül, majd megy, majd sikerül mással.

Mindezt persze karácsony előtt 2 héttel sikerült kimondanunk. Mondanom se kell, pocsékul éreztem magamat. És egyre nehezebben teltek a napok is, ahogy közeledett a karácsony. Aztán 24-én nem bírtam tovább, ráírtam. Emlékszel a tavalyi karácsonyunkra? Pont akkor volt peteérésem és egész nap együtt voltunk. Háromszor, ha jól emlékszem. Biztosak voltunk benne, hogy sikerül, hogy aznap sikerül. És milyen romantikus is lett volna, hogy tényleg karácsony napján fogan meg a szerelmünk gyümölcse.

De nem fogant meg. Az emlék és a félelem, hogy magányosan kell töltenünk a szentestét azonban újra összehozott minket. Csupán pár napra, de jobb volt így elválni, mint ahogy két héttel korábban tettük, nagy ordibálás és ajtócsapkodás kíséretében.

Olvasd el ezt is!

Véget értek az ünnepek, lement a szilveszter is, én meg megfogadtam, hogy az új évben új életet kezdek. Életmódot váltottam, ami már rám fért. Nem voltam túlsúlyos, de azért volt pár felesleges kiló, amitől nem ártott megszabadulnom. Diétába kezdtem és mozogni, hetente többször is.

Nem volt könnyű az eleje, mert nagyon fáradt voltam, ráadásul meglepő módon egy idő után egyszer csak nem kezdtem kívánni a húst. De ekkor még nem gyanakodtam. Nem volt mire. A kilók szépen mentek le, márciusra két számmal kisebb ruhákat hordtam. Ráadásul a legjobb az volt, hogy hiába mentek le a kilók, a melleim tartották magukat, sőt, mintha azok nőttek volna az elmúlt időszakban. Párszor azért fogyókúráztam az életemben és ez nem volt túl jellemző, a melleimből is mindig ment le.

Ez volt az első alkalom, amikor gyanakodni kezdtem...

... de gyorsan el is hessegettem, mivel hébe hóba ugyanúgy véreztem, mint az azt megelőző hónapokban. Mondjuk, hogy pontosan mikor azt nem tudtam, mert sose írtam fel vagy jegyeztem meg, de mivel időnként jelentkezett valami vérzésszerű, így nem foglalkoztam ezzel.

Áprilisban ráadásul egyszer csak visszatért az energiám is – gondoltam, mit nekem tavaszi fáradtság, teljesen kivirultam, újra energikus lettem, úgy voltam vele, hogy az első 3 hónap lehet most térül meg, végre a szervezetem hozzászokott és érzi is az új életmóddal járó változást. Ennek örültem is, ám az energiámmal együtt az étvágyam is visszatért, az étvágyammal pedig nem az összes, pár plusz kiló is. De nem volt vészes, jól éreztem magam a bőrömben.

Aztán májusban valamelyik nap épp otthon feküdtem, tévéztem, amikor valami nagyon furát kezdtem érezni. Mintha valami bugyborékolna a hasamban, vagy nem is tudom.

Mintha a belső szerveim mozognának. Aztán abba maradt a mozgás. Gondoltam, biztos valami olyat ehettem. Aztán este megint jelentkezett ez a dolog. És másnap is. Először Édesanyámat hívtam fel, hogy megkérdezzem, szerinte ez az, amire én gondolok? Mire ő azt felelte, menjek, vegyek egy terhességi tesztet, azonnal csináljam meg és utána beszéljünk. Így tettem. Hát mondanom se kell, azonnal megjelent a két sötét csík a teszten. Terhes voltam.

Azonnal felhívtam a volt páromat, akivel karácsony óta nem beszéltem. Mondanom se kell, hogy milyen pipa lett, mivel azt hitte, hogy új pasim van és attól vagyok terhes. „Ezért hívtál fel? Gratulálok nektek és sok boldogságot!” – és letette. Én meg visszahívtam, hogy „Te hülye, hát tőled vagyok terhes!” Na erre már nem mondott semmit. Kérdeztem tőle, hogy ha megvan az időpont, eljön-e velem nőgyógyászhoz, ő meg azt mondta, hogy ez csak természetes. „De ez hogy lehet? Hogy történhetett? És eddig nem vetted észre?” – kérdezte.

Nem... nem vettem észre... Persze, így visszagondolva voltak jelek, de hát több évnyi próbálkozás után a fene se gondolta, hogy majd pont akkor sikerül, amikor már nem számítunk rá? Amikor már nem is tervezzük.

Először a nőgyógyászom is csodálkozva nézett, aztán elmondta, hogy bizony ez abszolút lehetséges. Nyilván nem napi rendszerességgel, de az ő praxisában is többször előfordult már, hogy valaki több héttel, hónappal később vette csak észre, hogy várandós. Pláne ilyen össze-vissza, rendszertelen vérzés mellett. Én meg aztán annyira nem számítottam erre és nem is figyeltem a ciklusomat. Amikor nekiültem utána gondolni, kiderült, hogy valamikor február-március környékén menstruálhattam utoljára, bár visszagondolva az se olyan volt, mint szokott. De akkor tényleg fel sem tűnt.

Persze azonnal minden vizsgálatra elmentem, és elkezdtem vitaminokat szedni, pihenni, odafigyelni magamra, és szerencsére kiderült, hogy a kislányunk ép és egészséges. Szerencsére soha nem ittam és nem is dohányoztam, így ilyen miatt nem kellett aggódnom. Szeptember 1-jén egy gyönyörű kislánynak adtam életet, akinek az apukájával azóta is együtt – ennek már több éve, sőt, azóta egy kisfiúval is bővült a családunk. De az ő érkezésére sokkal jobban figyeltem és nem csak akkor vettem észre, hogy kisbabát várok, amikor először megmozdult.

Ők mondjuk tudták, hogy terhesek, de eltitkolták:

Nézd meg a galériánkat>6 kép
Sztárok, akik eltitkolták a világ elől terhességüket
Tovább olvasok
Kép
A maszk és a távolságtartás hatására ezerszer kisebb lesz a vírusterhelés

Egy friss olasz tanulmány jelentkezett ezzel a radikális állítással és az is olvasható benne, hogy a tünetek is kevésbé súlyosak, ha mindenki betartja a Covid elleni védekezés alapvető szabályait.

Kép
Újra együtt a Doktor Szöszi színészgárdája: Selma Blair is csatlakozott a nosztalgiázáshoz

A 2000-es évek egyik nagy kedvence minden kétséget kizáróan a Doktor Szöszi című film volt.

Kép
35 éve halt meg rejtélyes módon Bódy Gábor

A magyar filmművészet legrejtélyesebb sorsú rendezője korszakos műveket készített, s miközben igazi fenegyerekként tartották számon, szorgalmasan jelentett társairól a hatalomnak. Öngyilkos lett vagy megölték? 35 éve halt meg Bódy Gábor.

Kép
„Előttem van, ahogy szülés után guggolgatok a János Kórház folyosóján, mert annyira hiányzott a mozgás”

Kulcsár Vajda Enikő mozgást addict. Ezt nem én mondom róla, ezt ő mondja magáról. Naponta ugyanis több órát is mozog és mozgott, még a várandósságai utolsó napjaiban is. De teljesen normális és természetes módon az, hogy két gyermeket kihordott, az ő testét is megváltoztatta. A különbség közte és mondjuk (khm…) köztem viszont az, hogy ő ebbe nem törődött bele. Beleásta magát a témába, hogy is lehet a szülés utáni testet regenerálni, formálni és ma két gyermeke mellett már hivatásaként segít személyesen és online kurzusaival is nők százainak – ha nem ezreinek –, hogy mindenki boldog lehessen anyaként is a testével. Ez az ő projektje: az Anyatest Projekt.

Kép
Pozitív lett a koronavírus-tesztem: elmesélem, miért örültem neki

Nem őrültem meg, természetesen nem voltam boldog, hogy elkaptam a fertőzést. Elmondom, hogy volt.

Kép
Öt szuper kirándulóhely (nem csak) az őszi szünetre

Nincs jobb program az őszi szünetben, mint az újabb és újabb természeti csodák felfedezése, ami minden korosztály számára óriási élmény lehet.

Kép
Integrált kirekesztés – avagy mire nevel az oktatás?

Zoltán annak idején egy kertvárosi iskolában dolgozott, ahonnan néhány év után eljött. Megkérdeztük, miért, és talán túlságosan is részletes választ kaptunk tőle.

Kép
Az Aloe vera 5 fantasztikus hatása, amik különösen hasznosak a hideg idő beálltával

Nyáron sebgyógyításra, napégésre fantasztikus az Aloe vera, de az igazság azt, hogy ezt a csodanövényt az év 365 napján érdemes lenne használni - mondjuk is, hogy miért!

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem