Gyümölcspizza és társai: meglepően finom gyümölccsel megbolondított ételek

gyümölcsök,gyümölcsös fogások,gyümölcsös receptek Forrás: Getty images
Én személy szerint sajnos nem igazán vagyok oda a gyümölcsökért. Oké, ez így nem teljesen igaz, hiszen finomnak találom őket, de valahogy mégsem jut eszembe soha megenni egy almát, barackot vagy akár egy szelet dinnyét, csak ha kényszerítenek rá vagy ha belecsempészem őket valamilyen ételbe.

Sajnos azonban a gyümölcsös receptektől – nyilván, ha azok nem desszertek és egyéb édes fogások - rengeteg embert lever a víz. Pedig számtalan szuperfinom édes-sós verzió létezik belőlük. Nem, most nem a hawaii pizzára gondolok, sokkal inkább a ropogós kacsasültre narancsmártással, a camembert sajtra áfonyával, a sárgadinnyére pármai sonkával és az almás malacsültre. Ezek persze viszonylag közismert és közkedvelt fogások, mégis nagyon megosztóak. Ha te sem kedveled igazán ezeket, attól még inspirációul szolgálhatnak számodra, hogy kipróbálj egy olyan fogást, ami gyümölcsöt is tartalmaz. Ha pedig egyenesen borzongsz a gyümölcsös receptek gondolatától, jusson eszedbe, hogy az avokádó és a paradicsom is gyümölcsök. Ergo nem érdemes elzárkózni ezektől az ételektől, nem igaz? Pláne, amíg ki sem próbáltad őket!

A gyümölcsök számtalan ételbe kerülhetnek, többek között szendvicsekbe vagy akár pizzára, a lényeg, hogy megfelelően kombináld őket más alapanyagokkal.

gyümölcsök,gyümölcsös fogások,gyümölcsös receptek
Forrás: pinterest
A gyümölcsök nem csak desszertekbe és édes fogásokba valóak. Szendvicsekben, pizzákon vagy húsok köreteként is megállják a helyüket!
Remekül illenek például füstölt sonkákhoz és friss zöldfűszerekhez, roppanós salátákhoz, lágy vagy akár kemény sajtokhoz. A szőlő remek párost alkot például brie sajttal, a stilton barackkal, a mozzarella fügével, a körte márványsajttal, az eper kecskesajttal, a szilva pedig a goudával.

Azt ne mondd, hogy nem hangzanak izgalmasan ezek a kombinációk! Abban az esetben, ha tennél egy próbát a gyümölcsös receptek kipróbálásával, válaszd ki a kedvenc sajtodat, majd ehhez válassz gyümölcsöt. Ha úgy gondolod az általad választott páros salátába illik, tedd abba, ha el tudod képzelni egy roppanós friss bagettbe töltsd meg velük azt, ha pedig merész vagy tedd egy pizzára feltétnek a kombódat.

Amennyiben még túl nagy falatnak tűnik számodra egy gyümölcsös recept kifundálása, nézd meg a galériánkat, amiben bemutatom a számomra legkedvesebb és legizgalmasabb fogásokat és kombinációkat. Jó inspirálódást!

Te melyiket próbálnád ki legszívesebben?