Nem feltétlenül kell vágott fenyő ahhoz, hogy karácsonyfát állíts otthon

Borítókép: Nem feltétlenül kell vágott fenyő ahhoz, hogy karácsonyfát állíts otthon
Évről évre egyre jobb alternatív megoldások születnek, amivel tökéletesen helyettesíthető a kivágott fenyőfából készített karácsonyfa.

A cél nem az, hogy búcsút ints a hagyományoknak és tarts kifejezetten puritán ünnepet, csak az, hogy ésszel készülődj, szem előtt tartva, hogy a gyerekeidnek és unokáidnak is legyen lehetősége megtapasztalni ezt a csodás ünnepet.

Fenntartható megoldásként először valószínűleg a műfenyő jut eszedbe, de ettől a verziótól nagyon sokan viszolyognak, másrészt pedig állandó dilemma övezi, hogy valóban környezettudatosnak számít-e, hiszen a PVC fa gyártásából származó gázok kibocsátása sokkal károsabb mint kivágni az élő fákat.

Ahhoz, hogy el tudd dönteni, mi a neked legmegfelelőbb alternatíva, csak ezt a kérdést kell megválaszolnod:

Számodra mi a legfontosabb a karácsonyfában?

A forma

Nem tudod elképzelni, hogy decemberben belépve a lakás ajtaján ne fogadjon ez az ismerős sziluett? A lakás berendezése úgy lett kialakítva, hogy a nappaliban mindenképp elférjen a karácsonyfa? A jó hír az, hogy erről semmiképp sem kell lemondanod!

Fények és díszek

A karácsony számodra egyet jelent a fényárban úszó lakással, aminek a feldíszített fa az ékköve? Ezeket a megoldásokat neked találták ki!

Az igazi fenyő illata

Szívesen választanál fenntartható megoldást, de a fenyő illatáról nem akarsz lemondani? Persze a vázába tett ágak is hozzák valamennyire a hangulatot, de nem érnéd be ennnyivel? Számodra is létezik tökéletes alternatíva!

Idén te is keress olyan megoldást, amivel nem kell lemondanod a számodra fontos dolgokról, mégis gondolsz a jövőre is.