Nekünk ez volt a romantika, avagy mit is néztünk mi a Bridgertonok előtt

Borítókép: Nekünk ez volt a romantika, avagy mit is néztünk mi a Bridgertonok előtt Forrás: Getty Images
Míg a nyolcvanas évek „hatalmas” választékából tiniként többünknek olyan kultikus sorozatokkal kellett beérnünk, mint a Sandokan, vagy A klinika; az egy dekáddal később „érő” kolléganőinknek jobban kitágult a világ: őket már a latin szappanoperák futószalagon szállított macsói tartották lázban hétről hétre. Összeszedtük, milyen romantikus sorozatokra olvadoztunk mi ÉVÁK anno, amikor a Bridgertonok még sehol sem voltak.

Vicces chatelés alakult ki a minap köztünk, kolléganők között; amikor egyszeriben elkezdtük feleleveníteni, kinek mi volt a kedvenc romantikus filmsorozata kamaszként. Miközben én és Jean Orsi egymásnak adtuk a szót és – már ha létezik ilyen – „online” sikongattunk, hogy „Úristeeeen Sandokan”, meg „naná, hogy emlékszem Udo Brinkmannra”; a többiek mélységes hallgatása árulkodó volt. Mire megállapítottuk, hogy ebben bizony generációs szakadék tátong közöttünk, a többiek is becsatlakoztak és elkezdték ontani a sorozatcímeket. No itt már inkább mi hallgattunk egyre mélyebbeket.

Kíváncsi vagy, milyen filmsorozatokon ábrándozta végig kamaszkorát például főszerkesztőnk? Nekünk mi volt a menő a nyolcvanas, kilencvenes években? Egy kis retro romantikáért lapozz bele a Galériába!

5 romantikus sorozat, amit imádtunk kamaszként