Négy férfival indulni bevásárolni? Legfeljebb évente kétszer!

üzlet,vásárlás,férfi,okostelefon,próbafülke,ruhák
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Ö

Öttagú családomban én vagyok az egyetlen nő. És ugyan én sem mindig rajongok a vásárlásért, hozzátartozóim lelkedesedése messze elmarad még az enyém mögött is. Ezért különös élmény, ha mindannyian együtt indulunk el ebből a célból.

Azt hinné az ember, erre az a megoldás, hogy egyedül megyek

De csak hinné. Péntek este van, bóklászom a vidéki plázában. Lassan már zombi üzemmódban (egy idő után mindig elkezd idegesíteni a mesterséges fény és a bezártság-érzés), már csak egy üzletben nézek körül, aztán megyek, begyűjtöm a nagymamájánál tavaszi szünetező gyerekemet és indulunk haza. Mintha szólna a telefonom a hátizsákomban. Anyukám az: – Nem akarlak zavarni, csak Bence már nagyon izgul, hogy mikor jössz.

Nyilván én vagyok a naiv és ezért gondoltam, hogy egy olyan család tagjaként, amiben 17 éve csak fiúk születnek, majd el tudok menni csak úgy vásárolgatni anélkül, hogy beleavatkozna egy férfi (még ha csak hat éves is múlt). Tisztázzuk: Bence nem a fiam, hanem az unokaöcsém. (És persze örülök annak, hogy így vár, ezért gyorsan kifizetem a kezemben lévő szoknyát, és be is fejezem a magányos shoppingolást.)

Olvasd el ezt is!

Gyerekkori traumák

Az én fiaim felől addig rovom a boltokat, ameddig csak akarom, feltéve, hogy nekik nem kell velem jönniük. Magam is igyekeztem mindig úgy alakítani a dolgokat, hogy ha csak lehet, otthon hagyhassam őket. A józan belátás mellett néhány traumatikus élmény is meggyőzött erről még ifjúkorukban. Sosem felejtem el, ahogy egyikük kétévesen hanyatt fekve hisztizik egy Fogarasi úti hipermarketben (pedig jóval többet vásároltam ott még gyermektelen koromban, mégis ez a legmaradandóbb emlékem arról az áruházról), a másikuk szintén kétévesen a bevásárlókocsiban ülve kedélyesen hátbavág időnként egy-egy vásárlót, és vigyorogva közli vele: “Te hülye vagy!” (Mondjuk ha valaki éppen azt akarta volna tesztelni, hogy ki mennyire laza és rugalmas a szupermarketben tartózkodók közül, arra tökéletes módszer lett volna.)

Olvasd el ezt is!

A férjem ehhez képest tulajdonképpen problémamentes, és viszonylag türelmesen jön velem még akkor is, ha több üzletet is érint a körutunk. Igazából egy dolog kellene neki ahhoz, hogy tökéletes nyugalommal viselje a vásárlást: hogy a magyar üzletek is olyan felkészültek legyenek, mint ez, amit egyszer Németországban láttunk:

sétálóutca,üzlet,asztal,székek,magazinok
forrás: A szerző felvétele

Várakozóhely férjeknek

Kuponakció

Szóval csak akkor viszem vásárolni a fiúkat is, ha nagyon muszáj: azaz ha ruhát és/vagy cipőt kell venni nekik. Mert azt szerencsésebb, ha felpróbálják. Meg ha ők választják ki. Még a végén vennék nekik egy farmert, ami nem tökugyanolyan, mint az előző, amit már kinőttek/elnyúztak. Vagy egy pólót, amin felirat van.

farmernadrág,üzlet,polc
forrás: Unsplash
Ugyanolyan farmerek...

Meg akkor viszem még őket, amikor olcsóbban meg tudjuk úszni a beszerzőkörutat. Például #joynapok alatt. Erre a családom évek óta már előre készül: a fiúk nyavalygással (Miért kell nekem is menni? Miért nem maradhatok itthon? De nekem tanulnom kell/csavarogni szeretnék a haverjaimmal. Hatra hazaérünk? Meccs lesz a tévében stb.), én az idegeim megerősítésével (jóga, szelektív hallás bekapcsolása stb.). Ha emellett marad időm, azért a kuponfüzetet is átfutom.

És aztán elindulunk, négy férfi családtagom és én. Hátul az autóban három duzzogó arc a fejhallgatók alatt. A kezükben könyv vagy telefon. (A kockulást/olvasást a vásárlás közben sem hagyják abba.) Én elöl vagdosom ki a kuponokat a magammal hozott lekerekített élű ovis barkácsollóval, és közben azon gondolkozom, miért nem jut idő ezt soha otthon előre megcsinálni. (Talán ezért: Öltözzetek, mindjárt indulunk. Öt perc múlva: Öltözzetek, mindjárt indulunk. Fél óra múlva: Öltözzetek már, a jóég áldjon meg titeket, így sosem fogunk végezni, ha még el sem indultunk! Miért kell jönni?! Azért kell jönni, hogy ne mezítláb járj iskolába, azért!)

Bevetésen

Már amikor benne vagyunk a sűrűjében, akkor kristályosodik ki igazán, miért annyira küzdelmes négy férfival vásárolni. Mert egészen más a célunk a bevásárlással. Nekem az, hogy beszerezzünk mindent, amire éppen szükségünk van. Nekik meg az, hogy minél előbb végezzünk. Ebből adódnak olyan helyzetek, hogy a mielőbbi szabadulás reményében ráfogják egy farmerre, hogy jó, megvesszük, aztán soha többet nem látom viszont rajtuk, és miután kinőtték úgy, hogy a nadrág szépen összehajtva a szekrényben pihent, odaajándékozzuk valakinek.

A férjem meg valamiféle rózsaszín álomvilágban él: azt hiszi, ha mindenből hatszor annyit veszünk, mint amennyi éppen kellene belőle, és ha az idegeink teljes kizsigerelésével minél több üzletet végigjárunk egy nap alatt, akkor hosszabb ideig kihúzzuk az újabb esedékes bevásárlásig. Haha. Hahahaha. Én viszont már tudom, hogy a. Valamit úgyis elfelejtünk megvenni b. Amikor hazaérünk, valaki megkérdezni: “Drogériába mikor mész leközelebb? Kellene dezodor.” “De hát most voltunk...” – és itt zokogásban török ki. c. Ha pedig élelmiszerről van szó: ha púpozott bevásárlókocsival jöttünk is ki a boltból, két nap múlva úgyis menni kell újra.

És ha már a nehézségeknél tartunk: arról még nem is beszéltem, hogy valahányszor megindulok a női táskák és cipők felé, a hátamban érzett pillantásuk mint valami láthatatlan erő húz vissza. Egy belső hang már szinkronizálja is a véleményeket: “Minek neked még egy táska? Van otthon egy csomó, már be sem fér. Nehogy vegyél még egyet! Menjünk már, mert megígértem a többieknek, hogy hatkor kimegyek velük.”

A gyerek visszavág

De nem akarok igazságtalan lenni, mert nem csupa kínszenvedés a vásárlás férfi családtagjaimmal. Megfigyeltem, hogy ha nem teljes létszámban vonulunk fel, akkor sokkal kisebb a feszültség. Ilyenkor kimondottan szórakoztató a dolog:

bevásárlás,gyerek,serpenyő,lakberendezési áruház
forrás: A szerző felvétele
Scandi Noir

A létszám és a feszültség fordított arányosságát már a tizenhat éves is megfigyelte, ezért kicselez: #joynapok előtt csak elkéri a kupont, és iskolából hazafelé menet beugrik az üzletekbe megvenni a soron következő ugyanolyan farmert vagy felirat nélküli pólót. Én meg intézzem a többiekkel, amit akarok.

Várom a jelentkezőket

Egyébként meg: attól, hogy én vásárolni megyek, általában vadidegenek szenvednek a legjobban. Nem tudok róluk semmit, csak azt, hogy mögöttem állnak a pénztárnál a szupermarketben, megkínzott arckifejezéssel. Sosem értem, mi bajuk van. Nekem ezt a rengeteg cuccot be kellett pakolnom a bevásárlókocsiba (és még gondolkodnom is kellett közben, ez munkából hazafelé tartva igazából az önsanyargatás netovábbja), aztán ki kellett pakolnom a szalagra, a könyörtelen pénztárossal versenyezve vissza kell hajigálnom a bevásárlókocsiba (miközben próbálnék valamiféle rendszert tartani az a szortírozásban), kint majd át kell mindent pakolnom az autóba, otthon átlogisztikázni az autóból a konyhába (ezt már alvállalkozókkal együtt végzem) és ha nem lenne egy rendmániás gyerekem, aki szeret a hűtőben rendezkedni, akkor még elpakolni is nekem kellene mindazt, amit hazavonszoltam. Ha bármelyikük cserélne velem a megkínzott arcúak közül, akkor itt várom, hogy jelentkezzen!

Vásárolni készülsz a #joynapok alatt egyedül vagy egy türelmes partnerrel? Íme egy kis inspiráció:

Nézd meg a galériánkat> 4 kép
Négy organikus szépségápolási termék10 ezer forint alatt
Tovább olvasok
9 színész azelőtt és azután, hogy Marvel szereplő lett belőle

Úgy látszik, a szuperhősszerep elég motivációt jelentett számukra ahhoz, hogy elvonszolják magukat az edzőterembe.

7 tó európai nyaraláshoz, amik vetekszenek a tengerrel

Ha nem (csak) a tengerparti heverészést tudjátok elképzelni a nyaralás fő céljaként, válasszatok egy kristálytiszta vizű csodálatos tavat Európában. Általában kisebb a tömeg, és a legmelegebb hónapokban is elviselhető a hőség, a víz viszont elég kellemes egy kis úszáshoz.

Híres emberek egészen ritka testi hibákkal

A hírességekről hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy tökéletesek, boldogok és mindenük megvan. Ez majdnem igaz is, hiszen van, amiből több van egyesek sztároknak, például lábujjból vagy mellbimbóból.

Híres emberek, akik eltitkolták rákos diagnózisukat

Senki sem szereti mások orrára kötni, hogyha valamilyen problémája adódik az életben, főként, ha az ember egészségéről van szó. Ezért nem lepődünk meg, amikor egy-egy hírességről kiderül: eltitkolták, hogy rákkal diagnosztizálták őket.

Hogyan nyaraltak régen az emberek?

A nyaralás a 20. század elején még egész nyáron át tartott. Hogy csinálták?!

Kávés-csokicsipszes keksz, amitől rendesen felébredsz

Csokoládé és kávé porhanyós kekszbe zárva, de úgy is mondhatnánk cukor és koffein, ami ad egy kis lendületet kora reggel vagy akár ebéd után.

Napi horoszkóp július 20.: a Szüzek nem bíznak semmit a véletlenre, a Vízöntőknél az őszinteség alapfeltétel

Hétvégén is érdemes elolvasnod a csillagok üzeneteit, mert izgalmas részleteket rejtenek az egyes csillagjegyek!

Csókmágnes nyári rúzsok

Nyári hőségben és strandolás közben sem szeretnél lemondani a csábító szájfényekről, rúzsokról? Megmutatjuk a legjobb fényvédős termékeket!

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Vesd bele magad a nyárba és fizess elő 40% kedvezménnyel 1185 Ft-ért!

Csak 1185 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem