Ne tedd a macskát a mosógépbe! Kivéve, ha az a valami csak úgy néz ki, mint egy mosógép...

Borítókép: Ne tedd a macskát a mosógépbe! Kivéve, ha az a valami csak úgy néz ki, mint egy mosógép... Forrás: getty images
Íme, minden cicás gazdi álma! Ez a valami megváltoztatja az életeteket!

Ha eleged van már a folyamatos alomtisztításból vagy az ammónia fojtó szagából, netalán azért nem veszel macsekot, mert úgy gondolod, hogy vele együtt nem kívánatos szagok is beköltöznének az otthonodba, jó hírünk van számodra! Egy amerikai cég feltalálta a tutit: egész pontosan egy macskaalom-tisztító robotot, ami kicsit úgy néz ki mint egy mosógép és egy Star Warsból szabadult asztrodroid szerelemgyereke.

Forrás: litter-robot.com

A működése roppant egyszerű: a cicád kényelmes alomtálnak használhatja, miután te feltöltötted a megfelelő anyaggal.

Ezután a gép érzékeli, ha a kis szőrös elvégezte a dolgát és távozott a "létesítményből", majd bedob egy laza fordulatot és úgymond lehúzza a végterméket egy tartályba. Valahogy így kell elképzelni:

A gépezet átszámítva jelenleg nagyjából 130-150 ezer forintunkba kerülne, de az ár függ a hozzá kapható plusz kiegészítők választásától is. A tartályban egyébként ugyanúgy egy zsák helyezkedik el, mint mondjuk egy porszívóban, hogy könnyedén el tudjuk távolítani, ha megtelt. Az elégedett vásárlók eddig számos előnyről beszámoltak, köztük volt az is, hogy a macskájuk kimondottan csípi a kütyüt és az is, hogy bizonyos családtagok azóta tudnak látogatóba jönni, amióta az almot megfelelően kezeli a robot. Bővebb infó itt, most pedig nézzétek meg, hogyan használja a high-tech almot egy cicus!

Robot litter box

This cat litter box is just like a washing machine.

Posted by Mashable on Wednesday, January 3, 2018