Ne jobbról balra pakolgasd, ami már nem kell – tegyél vele inkább valakit boldoggá

Borítókép: Ne jobbról balra pakolgasd, ami már nem kell – tegyél vele inkább valakit boldoggá Forrás: Getty images
A gyerekek gyorsan nőnek, méretüknél pedig csak az ízlésük változik gyorsabban. Ha anno megörököltetek vagy bevásároltatok egy halom baba- illetve gyerekholmit, ami már csak a helyet foglalja - na jó néhanapján kézbe fogva még elmélázol milyen is volt, amikor a gyerekek picik voltak, de egyébként már semmire nem tudod őket használni-, attól más még nagyon is fogja tudni!

Az első gyermekes szülők nagy része, ezer meg ezer olyan tárgyat, kütyüt és ruhát vásárol meg a csemetéjüknek, amire valójában nem is biztos, hogy szüksége lesz, vagy hogy elviseli és vagy szeretni fogja majd magán. És még ha ideig-óráig hordta is az adott holmit, valószínűleg olyan gyorsan kinőtte, hogy a ruha állapota feltehetően kifogástalan maradt, ha ráadásul nem is hordta akkor pláne.

Ne tartogasd tovább ezeket a holmikat, még akkor sem, ha vannak, amelyek méretüknél fogva kevés helyet foglalnak és nosztalgiával tekintesz rájuk. Gondolj arra, mekkora örömet okoznak majd ezek a cuccok egy olyan családnak, aki nem örököl mindenfélét halomszámra, vagy nem teheti meg, hogy újonnan megvegye őket.

Ez egy igazi win-win helyzet, amiben a mérleg nyelve ráadásul a te oldaladra billen, hiszen amellett, hogy újra lesz egy csomó helyed pakolni még kisebb-nagyobb összegeket is bezsebelhetsz ezekért a tárgyakért, amit hasznos dolgokra fordíthatsz majd, például egy új cipőre vagy táskára a gyereknek!

Én azt tanácsolom, kössétek össze a kellemest a hasznossal: fotózd le azokat a holmikat, amikre már nincs szükséged, csak a helyet foglalják, és előbb-utóbb úgyis a kukában végeznék. Akár a gyerekek segítségét is kérheted ebben, majd tegyetek fel néhány hirdetést a vatera.hu online piactérre! Akár aukciót is indíthatsz a feltöltött holmikra, hiszen sok esetben meglepően jó áron kelnek el így a meghirdetett cuccok, de ha biztos bevételt szeretnél, fix árat is megadhatsz. Ráadásul csak pár kattintásba telik feltölteni a hirdetést, a vásárlás pedig még kényelmesebb és biztonságosabb, köszönhetően a PayPal által nyújtott szolgáltatásoknak; többek között a vásárló- és eladóvédelemnek.

Hogy miket érdemes átnézned és feltenned ezekre az oldalakra?

Szabadulj meg mindentől, amire már nincs szükségetek, ami már csak a helyet foglalja, vagy akár szomorúságot vagy bosszúságot okoz, de egy dolgot mindig tarts észben mielőtt feldobod a netre: hogy előtte egyeztess azokkal, akiké az a bizonyos tárgy, vagy akikkel közösön birtoklod őket.